Bibliotekų savaitės renginiai Suginčiuose

Nacionalinė bibliotekų savaitė Suginčių bibliotekoje prasidėjo „Vaikų Velykėlės 2017″. Pirmadienį į bendruomenės salę pradinukus ir darželinukus sukvietė Velykų kiškutis. Kiškutis su vaikais žaidė, smaginosi, rideno kiaušinius, išbandė margučių stiprumą, deklamavo eilėraščius. Vieni žaidė, o kiti tuo tarpu mokytojų padedami margino Didįjį margutį. Koks gražus margutis – ant juodo pagrindo, balti karpiniai. Pabaigoje bendra nuotrauka, dovanos iš Naisių – DVD ,,Melagių pilis” ir saldžios dovanos kiekvienam.

Antradienio rytą pas darželio vaikučius į pasakų rytmetį atskubėjo Geroji Fėja iš Girių slėnio. Ji vaikams paskaitė pasaką „Rasčio namelis” iš knygutės „Girios pasakėlės”. Aptarę pasakėlę vaikai parodė ką moka – šoko, dainavo, eiles deklamavo. Išeidama Fėja vaikučiams paliko stebuklingą saldainį, kurį galės atplėšti tik po pietų. Rytmetis praėjo smagiai.

Trečiadienio popietę biblioteka pakvietė suaugusius į paskaitą „Kaip užsidirbti papildomai?”. Lektorė N.Miknevičiūtė-Katinienė. Ji papasakojo apie kompaniją „Meitan”, kurioje dabar dirba. Tai nesunkiai prieinamas papildomas uždarbis – platintojas papildų, grožio prekių arba konsultantas.

Bibliotekininkė Regina

Vėlykėlės

Verified by MonsterInsights