Šiaurės šalių bibliotekų savaitės renginiai

Kiekvienais metais bibliotekose viena iš lapkričio mėnesio savaičių skiriama iš arčiau susipažinti su Šiaurės šalims: jų literatūra, autoriais, aktualijomis ir dar daugeliu kitų kultūros (ir ne tik) reiškinių. Šiemet 21-oji Šiaurės šalių bibliotekų savaitė vyks lapkričio 13-19 d., o jos tema – „Šiaurės salos“.

Šiaurės šalyse yra nesuskaičiuojama gausybė salų, nuo pačių mažiausių uolėtų šcherų iki didžiausios pasaulyje salos, Grenlandijos. Yra salų – valstybių, pavyzdžiui, Islandija. Salos tūkstančiais išsidėsčiusios palei Švedijos, Norvegijos ir Suomijos krantus. Todėl nieko keisto, kad salos yra populiarus motyvas Šiaurės šalių dailėje, folklore, literatūroje. Taip pat šiemet minimos ir Suomijos 100-osios nepriklausomybės metinės. Šia proga Šiaurės šalių bibliotekų savaitė išskirtinį dėmesį šiemet skiria suomių literatūrai.

Tradiciškai Šiaurės šalių bibliotekų savaitė pradedama garsiniais skaitymais, kasmet suburiančiais daugiau kaip 150 tūkstančių žmonių įvairiose šalyse… Ne išimtis ir Molėtų viešoji biblioteka – čia taip pat bursimės į savaitės atidarymo skaitymus „Sutemų valanda“. Šiemet bus skaitomos ištraukos iš suomių autorės Ulla-Lena Lundberg romano „Ledas“. Taip pat šio rengnio dalyviai išgirs įspūdžius iš bibliotekininkių kelionės į Suomiją. Renginio laikas – lapkričio 13 d. 17 val. (Abonementas, III aukštas).

Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkės taip pat numatė Šiaurės Šalių bibliotekų savaitės atidarymui skirtą renginį. Mažieji bibliotekos skaitytojai galės išvysti spektaklį „Paslaptingas sodas“, sukurtą pagal švedų rašytojos Selmos Lagerliof kūrinį „Legenda apie Kalėdų rožę“. Spektaklį atliks Stalo teatras ir jis skirtas šeimoms ir vaikams nuo 6 m. Renginio laikas – lapkričio 13 d. 10 val (Konferencijų salė, IV aukštas).

Lapkričio 16 d. 14 val. Vaikų literatūros skyriuje smalsiausi ir aktyviausi mažieji skaitytojai rinksis tam, kad pamankštintų savo protus protų mūšyje „Šiaurės salos“. Gera nuotaika ir įdomios žinios garantuotos visiems!

Visos Šiaurės šalių bibliotekų savaitės metu bibliotekos skyriuose veiks parodos:

     Informacijos skyriuje – spaudinių ir knygų paroda „Šiaurės šalių gamta“

     Vaikų literatūros skyriuje – literatūrinė paroda „Šaurės salos“

     Abonemente – paudinių paroda „Suomija, Suomi, Finland“

Maloniai kviečiame dalyvauti renginiuose!

Verified by MonsterInsights