„Sutemų valanda“

Dvidešimt pirmąjį kartą Šiaurės šalių bibliotekų savaitė pakvietė visus mažus ir didelius pakeliauti po salas Šiaurės šalyse. Šiemet Suomija mini 100-ąsias nepriklausomybės metines ir šia proga Šiaurės šalių bibliotekų savaitė išskirtinį dėmesį skiria suomių literatūrai, todėl ir skaitymams buvo pasiūlyti suomių autorių tekstai.

Tamsų lapkričio 13-osios vakarą žvakių taku skaitytojai rinkosi į „ Sutemų valandą” Abonemente. Suomių rašytojos Ulla-Lena Lundberg romano „Ledas” ištrauką perskaitė aktorius Rimvydas Kalvelis. Romane pasakojama apie jauną pastoriaus šeimą, atvykstančią į Alandų salas. Susitikimai su vietos gyventojais ir atšiauria gamta atspindi ypatingą salų atmosferą ir atskleidžia saliečių gyvenimo būdą.

O su Lina Leišyte keliavom po Suomijos sostinę – Helsinkį, grožėjomės krantinėmis, spalvingais pastatais, neįprastomis bažnyčiomis ir žaliais parkais.

Skaitytojai, gerdami kavą ar arbatą, dar pasiklausė trumpo naujų knygų pristatymo. Išsiskirstėme namo su mažomis šilumos liepsnelėmis savo širdyse ir naujomis knygomis rankose.

Daiva Šilinskaitė

Verified by MonsterInsights