Startuoja „Knygų Kalėdos“!

Laikotarpis iki Kalėdų ne vieną iš mūsų paskatina atsiduoti gerumui ir kilniems poelgiams. Su nekantrumu Kalėdų ryto laukiame ne tik todėl, kad po šventine egle tikimės pamatyti dovanas, su ant jų užrašytais savo vardais, bet ir todėl, kad ir patys patiriame didelį malonumą dovanas dovanodami kitiems ir matydami jų dėkingumo šypsenas veiduose. Norime pakviesti visus Molėtų r. sav. viešosios bibliotekos skaitytojus ir knygos bičiulius dalyvauti šiųmetėje „Knygų Kalėdų” akcijoje ir patirti dovanojimo džiaugsmą!

Jau septintą kartą „Knygų Kalėdos” kviečia dovanoti naujų knygų SAVO bibliotekai – galbūt galime prisidėti prie mokyklos, kurią baigėme, gerovės, gal atnešti knygą į savo gimtojo miestelio biblioteką, o tuo pačiu tapti nuolatiniu bibliotekos skaitytoju. Savo biblioteką turime mes visi, tik gal dar nesame jos atradę, pažinę, atnaujinę ryšio. Ji padeda mums augti, mokytis, tobulėti, atrasti knygą, kurią skaityti yra tiesiog smagu. Biblioteka – saugi erdvė visiems, tad šiemet į ją ypač kviečiame šeimas – ateikite su vaikais, sesėmis, broliais, seneliais.

Prieš septynerius metus prasidėjusios „Knygų Kalėdos” buvo visuomenės atsakas į sunkią tuo metu bibliotekų situaciją sąmoningai dovanojant naujas, skaitytojų mėgstamas knygas miestų ir miestelių, mokyklų bibliotekoms ir visiems knygų mylėtojams. Per šešerius akcijos „Knygų Kalėdos” metus šalies bibliotekoms padovanota per 225 tūkst. knygų! Per šešerius metus akcija „Knygų Kalėdos” tapo visuotiniu, knygų bičiulius visoje šalyje sutelkiančiu judėjimu, kuriame dalyvauja 1270 viešųjų bibliotekų ir 1500 mokyklų bibliotekų. Knygas praėjusiais metais tradiciškai dovanojo šalies gyventojai, bendruomenės, verslo ir visuomeninės organizacijos, leidėjai ir rašytojai, užsienio šalių ambasados.

Molėtų r. sav. viešoji biblioteka labai laukia naujų knygų, kurių galite įsigyti visuose knygynuose, prekybos centruose ir knygų prekybos portaluose. Knygas galite palikti knygynuose arba atnešti tiesiai į Molėtų viešąją biblioteką ir jos filialus kaimuose. Jei norite sužinoti, kokių knygų mūsų bibliotekai reikia labiausiai, apsilankykite akcijos interneto svetainėje https://www.knygukaledos.lt/dovanokite-bibliotekoms ir susipažinkite su ten pateiktu sąrašu.

Kviečiame į biblioteką!

Akcija vyks iki sausio 6 dienos.

Verified by MonsterInsights