Popietė „Uždekim širdžiai po žvakelę“

Kaip ir kasmet, Dubingių bibliotekoje lapkričio viduryje rinkomės į poezijos popietę „Uždekim širdžiai po žvakelę“. Susirinkus nemenkam būriui poezijos mylėtojų, savo kūrybą skaitė Molėtų krašto poetė Nijolė Navikienė. Ji prasitarė, kad ruošia savo kūrybos rankraštį, kurio neplanuoja išleisti dideliu tiražu. Nes šiuo metu jos mintys nuolatos sukasi apie mūsų pasaulio, mūsų žemės naikinimą. Todėl ji bijosi, kad išleista knyga pražudys medžius ir didesnį ar mažesnį oro gurkšnį, kurio galbūt labai prireiks ateinančioms kartoms.

Savo poeziją skaitė ir Rokiškio krašto atstovė, šiais metais Lietuvos kaimo rašytojų sąjungos kaimo kultūros šviesuolės vardą gavusi, Danutė Mažeikienė. Galime pasidžiaugti, kad mus kasmet aplankanti Danutė planuoja išleisti trečiąją savo poezijos knygą, skirtą Lietuvos šimtmečiui, į kurią turėtų sugulti Lietuvai ir jos žymiems žmonėms bei jos gynėjams skirti eilėraščiai. Kaip visada, susirinkusiųjų prašymu autorė skaitė ir savo ypač nuotaikingą eilėraštį, kurio kiekvienas žodis prasideda „P“ raide.

Susirgus ir neatvykus mūsų trečiąjai viešniai Audreolei Pivorei, jos kūrybą skaitė Aldona Baranauskienė. Bibliotekoje galima išvysti ir Audreolės darbelių parodą. Tikimės, kad Audreolė atvyks kitą kartą ir pati susitiks su Dubingių skaitytojais.

Popietės metu Molėtų viešosios bibliotekos pavaduotoja Nijolė Stančikienė susirinkusiems pristatė Molėtų viešosios bibliotekos sukurtą interaktyvųjį „Molėtų rajono literatūrinių tiltų“ žemėlapį. Paaiškino, kaip jis veikia, kaip juo naudotis. Ji kvietė susirinkusius ne tik virtualiai, bet ir realiai pakeliauti po Molėtų rajoną ir aplankyti tas vietas, kuriose gyveno, dirbo ar kitaip pasižymėjo žymūs literatai.

Renginio organizatorės Vanda ir Renata labai dėkingos viešnioms už jų šiltą bendravimą su klausytojais. Taip pat dėkingos visiems susirinkusiems, nes be jų neįvyktų nė vienas renginys. Galiausiai, dėkingos ir visiems rėmėjams, kurie prisidėjo prie vaišių stalo. Prie arbatos puodelio bendravimas pasidaro šiltesnis, betarpiškesnis, nelieka tokio didelio atstumo tarp kūrėjo ir klausytojo. Kiekvienas norintis galėjo pabendrauti su poetėmis. Ačiū visiems.

Renata Mažeikytė-Čeponienė

Verified by MonsterInsights