Šiaurės šalių bibliotekų savaitė – su stirniuku

Jau ne pirmus metus į Šiaurės šalių bibliotekų savaitę atskuba stirniukas, atsivesdamas pulkus vaikų. Ką mažieji Molėtų viešosios bibliotekos skaitytojai nuveikė per šią savaitę?

Lapkričio 15 d. mažieji darželio „Vyturėlis” bibliotekos lankytojai (auklėtoja Rūta Kairienė) klausėsi ištraukos iš suomių rašytojo Mauri Kunno knygos „Lobių sala”, kurią jiems skaitė bibliotekos gyventoja Molinukė. Ji supažindino vaikus su šiaurėje esančiomis šalimis, jų geografija bei vaikų žaidimais, kuriuos visi drauge žaidė bibliotekoje. Pasirodo, kai kurie vaikai yra buvę Švedijoje, Danijoje, Norvegijoje, tad jie dalijosi savo įspūdžiais iš kelionių. O kiek jie žinojo H. K. Anderseno ir A. Lindgren pasakų ir apsakymų! Didelis malonumas vaikams – vartyti knygas, kurių tiek daug bibliotekoje…

Kokia didžiausia pasaulio sala? Kokios šalies laivynas yra vienas didžiausių pasaulyje? Kokioje šalyje stovi garsi Undinėlės skulptūra? Kur gyveno rašytojai Astrida Lindgren, Hansas Kristijanas Andersenas? Į šiuos ir kitus klausimus lapkričio 16 d. atsakinėjo vaikai protų mūšyje „Šiaurės salos”. Dalyviai, pasiskirstę grupėmis, burtų keliu išsitraukė vėliavą šalies, kuriai atstovavo. Viso – penkios komandos, tiek kiek yra šiaurės šalių. Bibliotekininkė Daiva paruošė įvairių klausimų: geografinių, muzikinių, literatūrinių. Geriausiai vaikams sekėsi spėti muzikines mįsles.

Vaikai pažadėjo būti aktyvūs ir per kitų metų Šiaurės šalių bibliotekų savaitę

Janina Vyšniauskienė

Verified by MonsterInsights