„Knygų Kalėdos“ Dubingių bibliotekoje

Sausio 5 d. Dubingių biblioteką jau trečius metus iš eilės aplankė Airijos ambasados ambasadorius David Robert Noonan. Jis apsilanko ne šiaip sau, o dovanoja knygas Dubingių bibliotekai.

Šiemet ambasadorius susitiko su visa mokyklos bendruomene, mokinukais. Mokyklos salėje kartu su Molėtų rajono vicemeru Mindaugu Kildišiumi bei Dubingių seniūnu Kęstučiu Kaminsku stebėjo vaikų pasirodymą. Mokiniai vaidino kalėdinį vaizdelį „Kalėdų naktis“, kurį paruošti padėjo mokytoja Jolita Kuncevičienė. Pasidžiaugę knygomis, pavartę jas, bendravome prie kavos puodelio ir šnekėjomės apie bibliotekas Airijoje, apie socialinę padėtį bei švietimą. Išlydėjome svečius ir vėl pradėjome laukti, nes žadėjo ir kitais metais aplankyti.

Vėliau vaikučiai susirinko prie mokyklos eglutės. Vaikų dienos centro vadovė Laima Grigelevičienė su vaikais dainavo, žaidė žaidimus, nes tai buvo paskutinis pasidžiaugimas eglute. Bet Trys karaliai tokie dosnūs, kad ir čia nepaliko vaikų be dovanų. Bibliotekininkė Vanda apdovanojo vaikučius, kurie metų bėgyje perskaitė daugiausiai knygų. Tokių buvo net aštuoni. Esame labai dėkingi Dubingių bažnyčios mecenatams Aurelijui ir Aurelijai Rusteikoms už nuostabias dovanas Dubingių mokiniams. Dėkojame visiems geros valios žmonėms, nes jų dėka mes ir mūsų vaikai esame laimingi.

Bibliotekininkė Vanda

Verified by MonsterInsights