Molėtų bibliotekoje – „Knygų Kalėdų“ akcijos sėkmė

Prasidėjus naujiems metams, mūsų bibliotekininkės turi labai svarbaus darbo – suskaičiuoti, įvertinti ir paruošti skaitymui akcijos „Knygų Kalėdos” metu gautas dovanų knygas. Tačiau šis darbas išties malonus.

Šį savaitgalį baigėsi septintą kartą vykusi Lietuvos Respublikos Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuota akcija „Knygų Kalėdos”, per kurią šalies bibliotekoms padovanota daugiau nei 55 tūkst. naujų knygų. Šias metais „Knygų Kalėdos” kvietė ne tik dovanoti, bet ir patiems ateiti į artimiausią biblioteką – tą, kurią vadiname savo biblioteka.

Žmonės ne tik gausiai lankė bibliotekas, bet ir atėjo nešini dovanomis – daugiau nei pusė per visą akciją surinktų knygų bibliotekose atsirado būtent jų dėka. Toks aktyvus skaitytojų indėlis – akcijos rekordas. Knygų taip pat dovanojo verslo įmonės, leidėjai, rašytojai, organizacijos, savivaldybės ir užsienio šalių ambasados.

Šių metų „Knygų Kalėdų” naujove tapo speciali platforma, kurioje bibliotekos turėjo galimybę tiesiogiai išsakyti, kokių knygų trūksta labiausiai. Tai lėmė, kad bibliotekos sulaukė joms aktualių ir reikalingų knygų, pasiekusių ir pačias mažiausias miestų ir miestelių bibliotekas bei jų kaimo filialus.

Molėtų rajone akcijoje dalyvavo ne tik Molėtų viešoji biblioteka, bet ir visi jos filialai. Visos akcijos, kuri truko nuo lapkričio 15 d. iki sausio 6 d., metu biblioteka dovanų gavo net 1047 knygas! 252 knygos buvo atneštos į Molėtų viešąją biblioteką, o visos likusios – į bibliotekos filialus kaimuose. Išskirti derėtų Inturkės biblioteką, kuri dovanų gavo net 356 knygas! Prie to ženkliai prisidėjo dovanotojai Birutė ir Giedrius Prakapavičiai, kurie knygų taip pat dovanojo ir Arnionių bibliotekai. Gražia tradicija tapo Airijos ambasados dėmesys ir dovanos Dubingių bibliotekai. Ambasadorius David Robert Noonan šią biblioteką aplankė jau trečius metus iš eilės ir šio vizito metu prisidėjo prie akcijos „Knygų Kalėdos”.

Galiausiai, kiekvienas akcijos dalyvis, dovanojantis naujų knygų savo bibliotekai, yra vertas gražių žodžių, bibliotekininkų bei skaitytojų pagarbos ir dėkingumo, tad AČIŪ visiems prisidėjusiems prie akcijos „Knygų Kalėdos” ir taip praturtinusiems ne tik bibliotekų lentynas, bet ir mus pačius.

Austėja Jasaitienė

Verified by MonsterInsights