Atvelykio šventė Mindūnuose

Balandžio 8 d., po Šv. Mišių Stirnių bažnyčioje, visi skubėjo į Mindūnų bendruomenės salę, kur laukė Velykė. Čia vyko Atvelykio šventė.

Pakilią, romantišką muziką mindūniškiams dovanojo Molėtų menų mokyklos moksleiviai: Eglė, Darius, Karolis ir mokytojos Larisa, Giedrė ir Renata. Visus susirinkusius sveikino seniūnė Virginija Salapetienė ir klebonas Kęstutis Kazlauskas. Kaip niekad pavasariu dvelkė mindūniškių auksarankių Akvilės, Loretos, Valerijos, Dovilės ir Ramintos darbai, kurie papuošė salę. Kvepėjo močiučių, mamyčių iškepti pyragai.

Šiemet ir vėl dalyvavome „Naisių vasaros” skelbtame konkurse „Vaikų Velykėlės 2018″. Marginome „Didįjį margutį”. Vaikai, kurie jį margino, buvo apdovanoti R. Karbauskio dovanotomis knygelėmis. Kai „Didysis margutis” buvo numargintas, vaikai šoko, dainavo, žaidė įvairiausius žaidimus. Jiems vadovavo Velykė. Kol vaikai žaidė, mamos skutinėjo kiaušinius. O kokia gi šventė be konkurso? Kartu su Velyke rinkome gražiausią, tvirčiausią margutį. Šventės dalyviai rideno margučius ne tik lietuviškai, bet angliškai ir amerikietiškai.

Ačiū Stirnių parapijos Caritui už „kiškio dovanas”, keramikei Erikai, Mindūnų bendruomenės moterims, Molėtų kultūros centrui. Ačiū visiems už mūsų prosenelių tradicijų, papročių puoselėjimą, ačiū už gražią bendrystę.

Organizatorės Stasė ir Laisvė

Verified by MonsterInsights