Roberto Šarknicko knygos „Šarkos sielos šauksmas“ pristatymas

Teatro ir kino aktorius, režisierius, LR Seimo narys, rašytojas Robertas Šarknickas Nacionalinės bibliotekų savaitės metu lankėsi Joniškio bibliotekoje ir pristatė savo pirmąją knygą „Šarkos sielos šauksmas”.

Tai autobiografinis pasakojimas apie berniuką, kuris keliauja per internatus ir globėjų namus, patiria nepasotinamą artumo ir švelnumo ilgesį. Apie bręstantį paauglį, kuris sau ir kitiems drįsta kelti nepatogius, vertybes formuojančius klausimus. Ir apie jaunuolį, kuris mokosi gyventi, išgyventi, mylėti.

Gausiai susirinkusiems žmonėms Robertas atvira širdimi papasakojo sukrečiančią savo istoriją. Gyvenimo istoriją, vedančią iš vienų globos namų į kitus. Susirinkusieji išgirdo ir apie jurginus, kurie Robertui sukūrė namus, apie tai, kaip jis kiekvieną minutę ilgėjosi motinos, tėvo, kuriuos jam atstojo tik gamta…

Robertui teko pagyventi ir Joniškio mokyklos bendrabutyje, lankytis Joniškio bibliotekoje. Vedinas gerų prisiminimų jis atvyko į Joniškį, kur dėkojo buvusiems mokyklos direktoriui Virgilijui Kalinauskui ir bendrabučio auklėtojai Valerijai Igevičienei už jauno žmogaus palaikymą, nuoširdumą ir supratimą.

Šia knyga jis apkabina panašaus likimo vaikus ir visus, kuriems to reikia. Dėkojame Robertui už atvirą širdį ir nesibaigiančius šiltus apkabinimus…

Nacionalinės bibliotekų savaitės metu taip pat įvyko nuotraukų parodos pristatymas „Iš mūsų praeities”. Paroda susilaukė daug dėmesio ir vertinimų.

Bibliotekininkė Virginija

Verified by MonsterInsights