Nupiešk augintinį

Spalio 9 dieną, antradienį, Suginčių bibliotekoje  paminėta Pasaulinė gyvūnų diena, kuri švenčiama spalio 4-ąją. Visą savaitę pradinukai piešė savo mylimiausius gyvūnėlius. Bibliotekoje veikė dvi parodėlės „Knygutės apie mūsų geriausius draugus – kačiukus ir šuniukus “ bei vaikų piešinių paroda „Aš ir mano draugas“.

Popietės metu kalbėjomės apie tai , kad gyvūnai yra mūsų draugai, pagalbininkai ir šeimos nariai. Jie, būdami panašūs į mus, turi teisę niekada nejausti alkio ir troškulio, nepatogumo, baimės , skausmo ir kančios. Tačiau žmonių yra ir blogų. Kad nuskriaustiems ir paliktiems augintiniams būtų galima padėti, kuriamos gyvūnų prieglaudos. Tačiau kad ir kaip ten jais būtų rūpinamasi, vis vien gyvūnai liūdi, nes laukia to vienintelio, tikro savo draugo.

Vaikai papasakojo apie savo augintinius, ką jie mėgsta, iš kur pas juos atkeliavo. Smagu, kad net keli augintiniai yra iš gyvūnų prieglaudų. Jiems tikrai pasisekė, nes čia surado tikrus draugus. Už piešinėlius ir pasakojimus vaikai gavo dovanų po saldainį, o augintiniai taip pat gavo dovanų po nedidelį maišelį maisto.

Bibliotekininkė Regina

Suginčių biblioteka

Verified by MonsterInsights