Apie Lietuvą kūrusius, gynusius ir ją garsinančius

Taip jau istoriškai susidėliojo, kad beveik tris dešimtmečius kiekvienų metų pirmieji trys mėnesiai yra susiję su Lietuvos valstybingumui svarbiomis datomis: sausio 13-ąją minime Laisvės
gynėjų dieną, vasario 16-ąją švenčiame Lietuvos valstybės atkūrimo dieną, o kovo 11-ąją – Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Skudutiškio bibliotekoje šių svarbių datų paminėjimui nestinga įvairių ekspozicijų ir parodų: įvykius iliustruojantys leidiniai ir nuotraukos, įvykių amžininkų asmeniniai daiktai ir jų atsiminimai, tą laikmetį menanti atributika.

Šiemet bibliotekos lankytojus džiugino ir dviejų menininkų, poezija ir fotografija garsinančių mūsų kraštą, kūryba.

2019 m. Kazio Umbraso literatūrinės premijos laureatė poetė Nijolė Navikienė pristatė savo šeštąją eilėraščių knygelę „Atsivėrimai“. Susirinkusiuosius užbūrė ne tik vaizdingi, gilūs Nijolės sieloje gimę posmai, bet ir įtaigūs, taiklūs poetės komentarai apie kūrybą ir kasdienybę.

Molėtiškiams, ir ne tik jiems, puikiai žinomo fotomenininko Algimanto Čižos fotografijų paroda „Metų laikai: ŽIEMA“ kvietė pažvelgti į dar nematytus, plika akimi nepastebimus žiemiškus
gamtos kūrinius. Dažnas Algimanto fotografijomis besigėrintis bibliotekos lankytojas pasijusdavo nežemiškoje, gal tik Žiemos karalienės pilyje sutinkamoje aplinkoje.

Bibliotekininkė Irena

Verified by MonsterInsights