Svajonės ir ilgesys Skudutiškyje

Svajonės ir ilgesys – tokia buvo šiųmetės Šiaurės šalių literatūros savaitės tema. Ir iš tiesų – jau tradicija tapusio, beveik du dešimtmečius Skudutiškio bibliotekoje vykstančio žodžio ir šviesos vakaro, ir ilgėtasi, ir apie jį svajota. Svajota su baime – kad nepasikartotų pernykštė situacija, kai dėl pandeminės situacijos negalėjome susitikti gyvai.

Kaip ir kaskart, vakaro ašimi tapo bibliotekininkės balsiai skaitomas kūrinys, šį kartą – švedų rašytojos Sally Salminen knygos „Katryna“ ištraukos. Ištraukose išgirstas pagrindinės herojės Katrynos likimas jautriai suvirpino vakaro dalyvių sielas, kėlė klausimą „O kas gi toliau?!“ Tikėtina, kad pasiryžusių perskaityti kūrinį iki galo – bus ne vienas.

Vėlesnės vakaro dalys kūrė jau smagesnes nuotaikas: žiūrėdami skaidres su Skudutiškio bibliotekoje nuo 2003 metų vykusių vakarų vaizdais, smagiai prisiminėme kartu leistas akimirkas, o linksmoji viktorina apie Šiaurės šalis užkūrė tikrą protų mūšį! Ir šį kartą buvo mėgautasi bibliotekininkės virta lašišų žuviene bei vakaro dalyvių gamintais skanėstais.

Jau keletą metų vykstantys žodžio ir šviesos vakarai papildomi ir muzika. Šį kartą ir ilgesingas nuotaikas, ir linksmas emocijas kūrė skudutiškiečių Algio ir Stanislovo atliekami muzikiniai kūriniai.

Bibliotekininkė Irena Cibulskienė

Verified by MonsterInsights