Vasaros naujienos Vaikų skaitykloje/birželis

kiškis muša būgną

    Rasa Dmuchovskienė

    Kiškutis Mikutis ir dičkis bumbumsis

Tai penktoji iš 7 knygelių rinkinio – kiekvienai savaitės dienai po vieną.

Penktadienio knygelėje – trys linksmos pasakėlės apie tai, kaip kiškutis Mikutis sužinojo, kad ir dideli būgnai gali groti tyliai, pasidalijo balionėliais su vėju ir saule, bei išmoko pažinti raudoną spalvą. Klausydamasis šių pasakėlių mažylis geriau suvoks supantį pasaulį, savo jausmus ir spalvas.

Vytautas Didysis fotografuojasi su vaikais telefonu

Tomas Dirgėla

 Vytautas Didysis. Valdove, gal asmenukę?

Netoli Vytauto Didžiojo pilies nutinka neįtikėtinas dalykas – iš seno ąžuolo iškrenta keistai atrodanti trijulė! Atvykėliai iš ateities čia atkeliavo ne šiaip sau, jie nori ištaisyti savo klaidą ir sutrukdyti Vytautui tapti karaliumi. Ar tau jau puikiai pažįstami herojai įvykdys planą ir nugvelbs karūną? Ar Lietuvos istorija liks nepakitusi? O ar to meto komikams pavyks priversti tave iš juoko susiimti už pilvo? Atsiversk knygą, nes nuotykiai keliasi į praeitį!

gyvūnai išsigandę naktį tamsoje

Mats Strandberg

Monstriukas ir žmonės

Iš pradžių mačiau tik liepsnas. Atrodė, kad jos šoka tamsoje, bet paskui įžvelgiau degančius fakelus nešančius žmones. Jie rinkosi aplink biblioteką.

Žmonės vis labiau bijo monstrų. Miesto odontologė gydytoja Jehkelė vadovauja grupuotei, kuri žada kartą ir visiems laikams išspręsti „monstrų problemą“. Frankui ir jo draugams monstrams slėptis ir neišduoti savo paslapčių tampa svarbiau nei bet kada anksčiau, tačiau atomazga artėja…

berniukas žaidžia su varna ir katinu

Kazys Binkis

Dirbk ir baiki

„Dirbk ir baiki“ – tai lietuvių poeto ir rašytojo Kazio Binkio eiliuota poemėlė apie berniuką Dominyką, kuris dirba kiaurą dieną, dirba, bet nebaigia. O senelis jį pamoko, kad pradėjus darbą reikia visad jį užbaigti.

Eiliuotas knygelės tekstas parašytas didžiosiomis raidėmis, todėl vaikučiai, pažindami raides ir tardami garsus, galės patys juos perskaityti.

baravykas miške

Kostas Kubilinskas

Pagyrūnas baravykas

Knygelėje „Pagyrūnas baravykas“ – poeto Kosto Kubilinsko visiems gerai žinoma eiliuota pasaka apie pasipūtusį baravyką.

Spalvotai iliustruota pasaka išspausdinta didžiosiomis raidėmis, todėl patogu mūsų mažiesiems bandyti perskaityti patiems.

meškiukas rudnosiukas

Vytautas V. Landsbergis

Rudnosiuko klišės

Šioje Vytauto V. Landsbergio knygelėje “Rudnosiuko klišės” rasite be galo daug rudnosiukiškų klišių. Iš kur jos čia atklydo, kam ir kodėl?

Ogi tam ir todėl, kad Rudnosiukui visąlaik rodėsi, jog gimtųjų Rudnosiukiškių gyvenime per mažai gerų klišių. Dažnai nebežinoma, kokiomis klišėmis vadovautis sudėtingoje nūdienoje. Užtat Rudnosius pamėgo traukti iš palovio senas, apdulkėjusias, laiko patikrintas klišes, jas truputį dar paklišinti, kitąsyk net perklišinti ir paleisti klipatuoti atgal į pakankamai jaukų, bet nepakankamai klišą Rudnosiukiškių gyvenimą.

šuo guli

Michael Morpurgo

Gimęs bėgti

Kas rytą parku keliaudamas į mokyklą Patrikas žvalgosi, gal pamatys pelėsakalį, sklandantį ore ar įsitaisiusį ant kamino. Bet šįkart berniuko dėmesį patraukia keistai plūduriuojantis maišas. Jame kažkas cypsi ir juda!

Nusimetęs nuo pečių kuprinę Patrikas šoka į vandenį. Iš kanalo ištraukęs permirkusį maišą, jame randa penkis nuostabius šunyčius. Vieną iš jų, auksaspalvį mažylį, Patrikas iškart be galo pamilsta. Patrikas nieku gyvu nenori atiduoti jo Karališkosios žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos draugijai. Maldauja tėvų, kad šie jam paliktų nors vieną šuniuką. Iš pradžių tėvai nesileidžia į kalbas, ir Patrikas apsiašarojęs užmiega, o rytą jį pažadina mažylis kurtas, laižantis veidą! Berniukas pavadina šunelį Bičiuliu – pačiu geriausiu draugu.

Išties nuo tos dienos juodu beveik nebesiskiria. Patrikas gali valandų valandas gėrėtis, kaip Bičiulis skuodžia parko takais ar vaikosi voveres. Kurtų greihaundų veislės šuo pakeičia baugštaus berniuko gyvenimą – bet vieną dieną staiga pradingsta…

berniukas sėdi prie medžio

Dee White

Berniukas su žvaigžde kojinėje

„Berniukas su žvaigžde kojinėje“ – pasakojimas, įkvėptas tikros istorijos apie musulmonus, gelbėjusius žydų vaikų gyvybes Antrojo pasaulinio karo metu.

1942-ieji. Vienuolikmetis Rubenas slepiasi nuo nacių Didžiojoje Paryžiaus mečetėje. Prapuolė jau tūkstančiai žydų vaikų, o Rubeno tėvai beviltiškai bando rasti jo seserį.

Jei tik kam kils bent menkiausias įtarimas, kas Rubenas yra iš tiesų, jį nužudys. Taip pat ir jam padedančius žmones. Rubenas turės išmokti gyventi kaip musulmonas, kol sulauks garsiojo Lapino, kuris padės jam nusigauti į Ispaniją pas savo šeimą.

Bet kai mečetėje prasideda kratos, o Lapinas taip ir nepasirodo, Rubenas privalo bėgti. Prancūzijos pietuose jam tenka priprasti prie naujos tikrovės ir susitaikyti su trikdančia žinia, kas yra tikrasis Lapinas.

mergaitės veidas

Tess Sharpe

Mergaitės, kuriomis buvau

Vieną rytą, vos tik Nora su buvusiu vaikinu ir dabartine mergina įžengia į banką, kur ketina į sąskaitą įnešti per labdaros renginį gyvūnų prieglaudai surinktus pinigus, eilėje priešais stovintis vyras išsitraukia ginklą. Savo nelaimei, apiplėšti banką sumanę nusikaltėliai nė neįtaria, ką paėmė įkaite.

Nora nėra paprasta mergina, nors ir stengiasi tokia apsimesti. Iki 12 metų ji turėjo daug vardų ir daug tapatybių. Kiekviena pritaikyta tam, kad padėtų mamai iš vyrų išvilioti kuo daugiau pinigų. Jos motina buvo gudri aferistė ir siekė dukrą išmokyti savo amato. Padedama vyresnės sesers, Nora sugebėjo pasprukti nuo tokio gyvenimo, bet dabar jis ją pasivys.

Tai ne pirmas kartas, kai Nora susidūrė su ginkluotais ir pavojingais vyrais. Norėdama išsaugoti savo, draugų ir kitų įkaitų gyvybes, ji žino turinti būti žingsniu priekyje. Teks prisiminti iš motinos išmoktas pamokas. Teks atgaivinti Rebeką, Samantą, Ešlę ir kitas savo buvusias tapatybes.

Jos moka žaisti. Dar puikiau moka manipuliuoti.
Bet ar Norai pavyks?

Verified by MonsterInsights