Virtualioje filosofijos skaitykloje aptarėme švietimo problemas

5 – ąjį filosofės, prof. dr. Linos Vidauskytės kuruojamos Filosofijos skaityklos sezoną tęsėme skaitydami Ivano Illicho „Visuomenės išmokyklinimą” ir diskutavome apie švietimą.

Vienas iš griežščiausių modernios visuomenės kritikų, filosofas Ivanas Illichas (1926-2002) pasisakė už visuomenės išmokyklinimą – neefektyvaus institucionalizuoto švietimo išvengimą. Ką tai reiškia? Kokia yra švietimo vertė? Praėjusio amžiaus 8-ajame dešimtmetyje parašyta knyga neabejotinai turi vertingų pasiūlymų ir šių dienų visuomenei, pasakoja apie savarankišką mokymąsi, paremtą natūraliais socialiniais ryšiais. tai aktualu ypač dabar, kuomet abejojame visomis švietimo reformomis, esame nusivylę jomis ir sunkiai surandame kryptį.

Virtuali filosofijos skaitykla vyksta pirmadieniais, 18:00 val. Dalyvių laukia dar dvi profesionalių filosofų paskaitos ir 9 susitikimai, kurių metu bus aptariami savaitės skaitiniai. Kiekvieną savaitę dalyviai gaus skaityklos kuratorės, filosofės prof. Linos Vidauskytės parinktą tekstą, kuris bus pristatomas ir aptariamas pirmadienį virtualaus susitikimo metu.

Kviečiame visus susidomėjusius prisijungti prie Virtualios filosofijos skaityklos, kuri yra nemokama, neįpareigojanti (kiekvienas pasirenka pats, ar jis nori aktyviai dalyvauti diskusijoje, ar nori pasiklausyti kitų), bet neabejotinai praturtinanti ir skatinanti pamąstyti apie įvairius dalykus, procesus ir reiškinius kitu kampu.

Registracija į skaityklą: skaityklamoletai@gmail.com. Užsiregistravę gausite nuorodą prisijungimui.

Dėl ištraukos kreiptis el.paštu: skaityklamoletai@gmail.com

Projektą remia Lietuvos kultūros taryba.

Partneriai: Molėtų gimnazija, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Zarasų viešoji biblioteka.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights