Nauji užsienio rašytojų kūriniai/rugpjūtis

laukuose karieta su arkliu

Jodi Picoult

Paprasta tiesa

„Paprasta tiesa“ – kvapą gniaužianti istorija apie dviejų kultūrų susidūrimą mirties akivaizdoje.

Žinia apie amišų fermoje rastą negyvą kūdikį sukrečia Lankasterio apygardos gyventojus. Tačiau policijos tyrimo rezultatai pribloškia dar labiau: rasti įkalčiai verčia įtarti, kad vaikui gyvybę atėmė aštuoniolikmetė Keitė Fišer, netekėjusi amišų bendruomenei priklausanti mergina – kaip manoma, nužudyto naujagimio motina.

Ginti Keitę imasi advokatė Elė Hatavei.

Susitikus dviem moterims, susitinka dvi skirtingos kultūros. Idealais nusivylusi didmiesčio advokatė pirmą kartą iš arti pamato uždarą amišų bendruomenę, kur žmonės gyvena atsiskyrę nuo išorinio pasaulio, nesinaudodami jokiomis šiuolaikinėmis technologijomis ir laikydamiesi griežtų religijos bei moralės normų.

Elei teks ieškoti būdų pritapti ir perprasti jų gyvenimo taisykles, nes tik taip jiedvi su Keite galės suprasti viena kitą. Narpliodama painias žmogžudystės aplinkybes, Elė bus priversta atvirai pažvelgti ir į savo baimes bei troškimus, savo praeitį ir suvokti, kad teisingumo kriterijai kartais gali būti visai kiti nei tie, kuriais ji buvo įpratusi vadovautis.

vienas ant kito sudėti kaštonai su spygliais

Meri Valkama

Tavo Margot

„Tavo Margot“ – debiutinis Meri Valkamos romanas, kaipmat sulaukęs ir skaitytojų, ir kritikos pripažinimo. 2021 m. už šį romaną rašytoja apdovanota prestižine Geriausio metų debiuto premija. Tai didelės meilės istorija, pasakojimas apie svajones, išdavystę ir klampų liūną, kurį vadiname atmintimi. Romane labai įtaigiai pasakojama apie VDR, šalį, kurios jau nebėra, apie iliuzijų praradimą, atminties trapumą ir tylėjimo jėgą.

1983 m. suomių žurnalistas Markus Siltanenas su šeima išvyksta dirbti į Rytų Berlyną, tad vos dvejų metukų sulaukusi Vilja ir vyresnis broliukas Matijas auga šeimoje, kurioje žavimasi VDR idealais. Vis dėlto po kelerių metų šeima dėl neaiškių priežasčių staiga palieka VDR ir grįžta į Suomiją. Labai greitai, 1989-aisiais, Europoje vykstant permainoms, griūva Berlyno siena, nelieka ir Vokietijos Demokratinės Respublikos. Tuo pat metu žlunga ir Markaus santuoka.

Daugiau kaip po dvidešimties metų, tvarkydama mirusio tėvo butą, Vilja randa pluoštą laiškų, rašytų moters vardu Margot. Viljos prisiminimai apie šalį, kurioje prabėgo keleri vaikystės metai, nublankę, ji nežino, kodėl tėvai staiga paliko VDR, nes apie tai šeimoje nekalbėta. Mama iki šiol nenori prisiminti tų laikų, todėl Vilja nusprendžia skristi į Berlyną ir susirasti Margot.

Ši kelionė Viljai pamažu atveria šeimos paslaptis, patirtus skaudulius ir visai kitokį tėvo gyvenimą. Kas buvo Margot? O svarbiausia: kas buvo tėvas? Ir koks užauga vaikas, kuriam iš atminties ištrinta tai, kas reikšmingiausia? Kaip gyventi, palaidojus didžiausias svajones?

namai mieste, virš jų stogų skrenda lėktuvai

Suzanne Kelman

Vaizdas virš namų stogų

„Vaizdas virš namų stogų“ – nepaprasto grožio istorija apie meilę, drąsą, pasiaukojimą ir ryžtą… Be galo emocingas kūrinys, visiškai nepanašus į kitas šio žanro knygas.

Knygoje vaizduojamas keturių žmonių – matematikos profesoriaus Jozefo, žydų kilmės studento Michaelio, universiteto administratorės, pasipriešinimo judėjimo dalyvės Hanos ir Jozefo dukterėčios Ingridos, įsimylėjusios aukšto rango nacių karininką, – likimas vokiečiams okupavus Amsterdamą per Antrąjį pasaulinį karą. Romane „Vaizdas virš namų stogų“ susipina meilės ir draugystės, pasiaukojimo ir išdavystės, kaltės ir viltingo prisikėlimo naujam gyvenimui temos.

Olandų kova su nuožmiu priešu parodoma atskleidžiant įvairius žmogiškųjų santykių aspektus, pabrėžiant sąžinės balso galią kasdienybėje. Rašytoja Suzanne’os Kelman ieško atsakymų į tokiomis sąlygomis neišvengiamai kylančias dilemas: ką gali pakeisti pavienis žmogus, atsidūręs prieš traiškančią karo mašiną, ir kam jis gali pasiryžti, kad išgelbėtų kitą?

Pavojai ir išdavikai tyko knygos herojų už kiekvieno kampo – jiems tampa sunku pasitikėti net šeimos nariais ar bendradarbiais. Tačiau aplink siaučiantis siaubas ir patiriama kančia nenugali žmogiškojo orumo, drąsos ir atvirumo gyvenimui – viso šito Jozefas mokosi iš savo jaunojo bičiulio Michaelio. Tik nuo profesoriaus priklauso, ar jaunuolis išgyvens ir dar kada pamatys savo gyvenimo meilę. Galiausiai ir pačiam Jozefui tenka perlipti per save, kad galėtų priimti likimo siūlomas dovanas.

Suzanne’os Kelman knyga „Vaizdas virš namų stogų“ ne tik leidžia geriau pažinti laisvą Amsterdamo dvasią, bet ir pristato paprastų Olandijos piliečių poziciją nacių okupacijos metais. Šalyje kilęs pasipriešinimo judėjimas buvo iš esmės taikus protestas, pasireiškęs žydų kilmės asmenų slėpimu olandų namuose. Pasipriešinimą daugiausia įkvėpė 1941-ųjų Vasario protestas. Nors vėliau buvo vokiečių žiauriai numalšintas, jis laikomas pirmuoju antinacistiniu ir vieninteliu ne žydų tautybės asmenų suorganizuotu protestu, nukreiptu prieš žydų deportaciją.

žaislinis meškiukas numestas ant žemės

Mary Higgins Clark

Tuščias lopšys

Po nedidelio eismo įvykio apygardos prokurorė Keitė Demajo atsiduria Vestleiko ligoninėje. Tą patį vakarą pažvelgusi pro palatos langą ji pamato vyrą, į automobilio bagažinę keliantį moterį… O gal tai tik migdomųjų tablečių sukelta košmariška haliucinacija?

Kitą dieną Keitė ima tirti savižudybės bylą. Nors sprendžiant pagal pirminius įkalčius panašu, kad auka nusižudė, teismo medicinos ekspertas Ričardas Kerolas įžvelgia galimą nusikaltimą. Tai nuveda iki daktaro Edgaro Hailio. Ričardo nuomone, garsaus gydytojo darbas „gydant“ nevaisingas moteris – labai įtartina, apgaulinga, neatsakinga ir net mirtinai pavojinga veikla. Tačiau Ričardui nespėjus išsakyti savo būgštavimų, Keitė, pranešusi, kad išvyksta savaitgaliui, atsigula į ligoninę nedidelei operacijai… pas daktarą Hailį.

mergina uosto gėlę

Herbjorg Wassmo

Šimto metų istorija

„Šimto metų istorija“ apima keturias moterų kartas – skirtingi likimai ir charakteriai, norai ir pasirinkimai, suteikiantys stiprybės ar atimantys jėgas. Vyrai – tie, už kurių jos ištekėjo, ir tie, kuriuos jos mylėjo.

Istorija prasideda nuo Saros Susanės, nuo gausios jos ir ją dievinančio Johaneso šeimos. Jų jaunėlė Elida taip pat randa meilę, tačiau, kaip ir motina, ji supranta, kad laimė nevienalypė. Trečiosios kartos atstovė – Elidos mažiausioji Jordisė. Meilė ją aplanko karo metais – iš lėto ir per atstumą. Ši knyga ir apie mažą mergaitę, besislepiančią tvarte nuo jo. Rašančią geltonu pieštuku geltoname sąsiuvinyje dienoraštį tam, kad išgyventų. Ši mergaitė gimė 1942 metais. Lygiai prieš šimtą metų pasaulį išvydo jos prosenelė, ištvermingoji Sara Susanė, įsikūnijęs angelas Lofoteno katedros paveiksle.

„Šimto metų istorija“ – knyga apie stiprias moteris, apie laisvės troškimą ir kitokio gyvenimo ilgesį.

uolėtoje pakrantėje plaukia burlaivis

Karen Swan

Paskutinė vasara

1930-ųjų vasara atokioje laukinėje Škotijos saloje, atrodo, niekuo neypatinga: salos krantus skalaujančios Atlanto vandenyno bangos, niekada nenurimstantis vėjas, šimtų tūkstančių paukščių klegesys ir už 67 kilometrų likusi civilizacija. Tad netikėtai į salą atplaukęs Damfriso grafas ir jo sūnus lordas Šoltas akimirksniu sujaukia įprastą salos gyventojų kasdienybę. Jų vietos gide paskiriama Efė Džilis – laukinės dvasios mergina, kasdien kovojanti už vietą tarp salos vyresniųjų.

Visą nepaprastą savaitę Efė svečiams rodo gražiausias salos vietas, į širdį įsileisdama dar niekada nepatirtą jausmą – meilę. Uždrausta dviejų jaunų žmonių meilės ugnis vis labiau įsiliepsnoja ir Efė negali patikėti savo laime. Tačiau netrukus salos žmones sukrės jų gyvenimą sugriausianti žinia, o Efė bus priversta kurti savo pasaulį ir laimę iš naujo.

Kerintys laukinės Škotijos vaizdai, kvapą gniaužiantys siužeto posūkiai ir įtraukiantis pasakojimas. „Paskutinė vasara“ skaitytojus kviečia pasinerti į užburiančią, tikrų įvykių įkvėptą istoriją.

juodas arbatinukas

Anne Tyler

Garetų šeimos istorija

1959 metų vasarą Garetai išvyksta į savo pirmąją ir paskutinę šeimos kelionę. Kartu gyvendami nedideliame namelyje prie ežero, jie jaučiasi kaip niekad nutolę vienas nuo kito. Tėtis Robinas niekaip nesugeba atsipalaiduoti ir pasimėgauti atostogomis, jo žmona Mersė tiesiog nori tapyti ir ieško bet kokios progos pabėgti. Jųdviejų dukrų – atsakingosios vyresnėlės Alisos ir patrakėlės Lilės – beveik niekas nesieja, o mažylis Deividas gyvena savo uždarame pasaulyje. Visgi vienas atostogų įvykis negrįžtamai paveiks tolesnius Garetų santykius ir visas ateinančias kartas.

„Garetų šeimos istorija“ – tai istorija apie šeimą. Šeimą, kuri gali įkvėpti, bet ir sužlugdyti, priimti, bet ir atskirti, kurioje jautiesi savas, bet kartu ir svetimas. Anne Tyler jaudinamai, neįtikėtinai įžvalgiai, su šiluma ir humoru pasakoja apie kasdienį mūsų gyvenimą ir sudėtingus santykius šeimos narių, su kuriais esame susieti amžinai.

senas pastatas

Elin Hilderbrand

Senojo viešbučio paslaptys

Nantaketo miestelio bendruomenę sudrebina netikėta naujiena – britų milijardierius Ksavjeras Darlingas, renovacijai paskyręs trisdešimt milijonų dolerių, nusprendė atkurti apleistą, liūdna reputacija garsėjantį „Nantaketo“ viešbutį. Salos gyventojai nusiteikę skeptiškai, tačiau Ksavjeras šiam sprendimui turi svarių priežasčių – jis nori padaryti įspūdį dviem moterims. Viena jų – pasaulinio garso viešbučių tinklaraštininkė, dar nei vienam viešbučiui neskyrusi aukščiausio „penkių raktelių“ įvertinimo. Antrosios moters tapatybės naujasis viešbučio valdytojas nesiruošia atskleisti.

Nors „Nantaketo“ viešbučiui, atrodo, nieko netrūksta, kad taptų naujausiu poilsiautojų rojumi, įgyvendinti užsibrėžtus tikslus sunkiau nei kas galėjo tikėtis. Viešbučio koridoriais klaidžiojant prieš šimtą metų neaiškiomis aplinkybėmis mirusios jaunos merginos šmėklai, darbuotojams slepiant juodžiausias paslaptis, už uždarų durų mezgantis pavojingiems romanams „Nantaketo“ viešbučio komandos laukia dideli iššūkiai.

Prabangus fasadas gali būti apgaulingas. Kokios paslaptys išaiškės pravėrus viešbučio duris?

vaiduoklis namas tolumoje

Lisa Regan

Bevardė mergina

„Bevardė mergina“ – meistriškai suaustas iš pažiūros nesusijusių gijų tinklas. Tvirta ir intuityvi detektyvė Džouzė Kvin lenktyniauja su laiku, kad surastų dingusį naujagimį.

Atvykusi į iškvietimą Dentono priemiestyje stovinčiame milžiniškame name detektyvė Džouzė Kvin pašiurpsta: aplink stiklo šukės, baldai sulaužyti, ant grindų telkšo kraujo balos. Namo savininkė – vieniša mama – sunkiai sužalota, o jos ką tik gimęs kūdikis – dingęs.

Pagauta iš įvykio vietos bėgusi mergina – vienintelė Džouzės viltis, tačiau ją apklausus paaiškėja, kad ši paslaptinga nepažįstamoji nežino nei kas ji, nei kaip čia atsirado, nei ko taip išsigando…

Ji – liudininkė, įtariamoji ar būsima auka?

Kapstydamasi giliau, Džouzė randa laišką, kuriame pranešama apie dirbtinio apvaisinimo klinikoje sumaišytus davinius. Kiek vėliau paaiškėja, kad dingęs kūdikis ir bevardė mergina susiję su virtine apygardoje įvykdytų žmogžudysčių. Džouzė priversta priimti širdį draskantį sprendimą…

trijų aukštų namas

Eshkol Nevo

Trys aukštai

Tvarkingas trijų aukštų namas apsnūdusiame Tel Avivo priemiestyje atrodo tikra ramybės oazė. Čia gyvena pavyzdingos šeimos, prie laiptinės žaliuoja gražiai apkarpyti krūmai ir stovi tvarkingai surikiuoti dviračiai, o už butų durų tvyro kone kurtinanti tyla.

Pirmame aukšte gyvenantis Arnonas sugalvoja, kaip išsiaiškinti jam ramybės neduodančio nutikimo aplinkybes, tačiau patenka į savo paties suregztas pinkles. Suvokdamas, kad priėjo liepto galą, jis beviltiškai ieško išeities. Antrame aukšte gyvenanti Chanė priima į savo namus netikėtai ant slenksčio išdygusį vyro brolį, įklimpusį į nešvarius reikalus. Vis dėlto jųdviejų susitikimas padeda jai išsilaisvinti iš baimės gniaužtų. Trečiame aukšte gyvenanti teisėja Dvora išžengia iš savo su velioniu vyru susikurto saugaus pasaulėlio, prisijungia prie jaunimo demonstracijų ir jose susipažįsta su paslaptingu vyriškiu, kurio tikslas – suartinti ją su seniai nutolusiu sūnumi. Tik ar gali pasitikėti buvusiu žvalgybininku?

Kas iš tiesų slypi už idiliško Izraelio vidurinės klasės kuriamo fasado? Įžvalgus žmonių santykių narpliotojas Eshkol Nevo romane „Trys aukštai“ rašo apie dalykus, kurie garsiai neaptarinėjami, nors jie nepaliauja graužę jo herojų iš vidaus.

stovi mergina, už jos koncentracijos stovykla

Ellie Midwood

Mergina, kuri pabėgo iš Aušvico

„Mergina, kuri pabėgo iš Aušvico“ – tikra Malos Zimetbaum gyvenimo istorija paremtas romanas apie moterį, kurios narsa ir ryžtas pakeitė istorijos eigą.

Mala, kalinė 19880, vos išlipusi iš gyvuliams skirto traukinio, supranta atsidūrusi pačiame pragare. Ilgainiui tapusi SS vertėja, ji tuo naudojasi, kad išgelbėtų kuo daugiau gyvybių, slapčia perduodama duonos riekelių alkstantiesiems.

Edekas, politinis kalinys 531 – stovyklos senbuvis. Buvęs laivybos mokyklos kadetas atrodo kaip visi: vilki dryžuota pižama, jo galva nuskusta. Tačiau iš tiesų šis vyras priklauso pogrindžio kovotojams ir rezga pabėgimo planą.

Mala ir Edekas pateko į koncentracijos stovyklą vien dėl to, kad yra šio pasaulio gyventojai. Tačiau susikirtus jųdviejų keliams, gūdžią Aušvico tamsą nušviečia viltis. Edekas įtikina Malą neįmanomu – kad, nepaisant spygliuotos tvoros, kulkosvaidžiais ginkluotų kareivių ir teritoriją skrodžiančių prožektorių, jie ištrūks iš mirties stovyklos.

Pažadas duotas: jie drauge pabėgs arba drauge žus. Taip užsimezga viena gražiausių šių laikų meilės istorijų…

nuvytusi rožė

Greer Hendricks, Sarah Pekkanen

Auksinė pora

Visos poros turi paslapčių. Marisa ir Metju Bišopai – ne išimtis, o ir neištikimybė nėra didžiausia jų problema. Prieš dvylika minučių jie įpleveno į psichoterapeutės Eiveri Šembers kabinetą – žavūs, turtingi, pavydėtinai nepriekaištingi. Auksinė pora. Pradėjus seansą, pro storą pudros sluoksnį jau ima šmėžuoti nešvarumai. Greitai viskas subjurs dar labiau.

Paslapčių turi ir ekscentriškoji psichoterapeutė Eiveri, taikanti neįprastus ir net ant teisėtumo ribos balansuojančius metodus. Ji neteko licencijos, tačiau ir toliau sėkmingai konsultuoja krizių ištiktus žmones. Dirbdama su klientais moteris taiko ypatingą dešimties seansų metodą. Galbūt tik jis ir gali iš duobės ištraukti Bišopus? Po truputį paviršiun ima veržtis giliai užkastos tamsios paslaptys, o pavojuje atsiduria daugiau nei tik braškanti santuoka.

Pamažu atskleidžiant vis daugiau įdomybių, paslaptis veja paslaptį, tačiau ar Eiveri pavyks išgelbėti byrančią Bišopų santuoką? O gal kišdamasi į poros gyvenimą ji pati išsikasė duobę? Pabaiga bus tokia, kokios niekas nė nesitikėjo.

iš popieriaus sudėliotas spalvotas gėlės žiedas

 Kamila Shamsie

Namų židinys

„Namų židinys“ – įtampos ir jausmų kupina istorija apie imigrantus, priverstus rinktis tarp meilės ir atsidavimo savo šaknims. Pasirinkimo pasekmės išties pražūtingos…

Londone gyvenanti pakistanietė Isma pagaliau gali siekti savo svajonės. Mirus motinai, ji turėjo rūpintis jaunesniais broliu ir seserimi. Dabar dvyniai užaugo, taigi Isma skrenda į JAV – Amhersto koledže ketina studijuoti doktorantūroje. Vis dėlto Londone likusi sesuo Anyka ir džihadisto tėvo pėdomis nusekęs brolis Parvaizas vyresnėlei ir toliau neduoda ramybės. Ypač Parvaizas, kuris per vėlai suvokia padaręs klaidą, galinčią kainuoti itin brangiai.

Netikėtai į seserų pasaulį įžengia Eimonas – įtakingo Jungtinės Karalystės politiko, išsižadėjusio savo musulmoniškų šaknų, sūnus. Ar jis pavergs kurios nors seserų širdį? O gal tebus įrankis Parvaizui išgelbėti? Kad ir kaip būtų, dviejų šeimų likimai neatraizgomai susipins… Tik kiek toli galima nueiti iš meilės?

Sofoklio „Antigone“ laisvai paremtas romanas „Namų židinys“ pasakoja apie iššūkius, su kuriais susiduria Vakaruose gyvenantys musulmonai. Autorė nagrinėja, kaip skirtingai jie konstruoja savo tapatybę, mėgindami likti ištikimi šeimai ir šaknims, o kartu prisitaikyti prie naujos tėvynės, kurioje jų atžvilgiu dažni išankstiniai neigiami nusistatymai.

vyras ir moteris, šalia lagaminai

Elena Armas

Ispaniška meilės apgaulė

Vestuvės. Kelionė į Ispaniją. Siutinantis vyriškis. Ir trys dienos apsimetinėjimo. Kitais žodžiais tariant – planas, kuris pasmerktas žlugti.

Katalinai Martin reikia žūtbūt rasti, kas ją lydės į sesers vestuves. Juolab kad nekaltai pamelavo turinti amerikietį vaikiną ir dabar viskas sprūsta iš rankų. Visi jos pažįstami – įskaitant buvusįjį ir jo sužadėtinę – dalyvaus vestuvėse ir nekantrauja susipažinti su Katalinos vaikinu.

Ji turi vos keturias savaites rasti žmogų, nusiteikusį perskristi Atlantą ir padėti jai visus apgauti. Skrydis iš Niujorko į Ispaniją netrumpas, o jos ugningą šeimą apmulkinti ne taip ir lengva.

Netikėtai pasirodo Aronas Blekfordas – aukštas, gražus, pasipūtęs bendradarbis – ir nustebina pasisiūlydamas padėti. Katalina mieliau vyktų viena nei su šituo siutinančiu, nepakenčiamu stačioku.

Bet padėtis darosi nevaldoma, vestuvės jau ant nosies ir Katalina neturi iš ko rinktis. Pamažu ji suvokia, kad tikrame pasaulyje Aronas nėra toks siaubingas, koks atrodė darbe.

ramunių žiedai mėlyname fone

Lucy Score

Tai, kas niekada nesibaigia

Atšiaurus barzdotas kirpėjas Noksas linkęs gyventi taip, kaip gerti kavą — vienas, neskaitant šuns, baseto Veilono.

Noksas netoleruoja dramų, net jeigu jas kelia beviltiškoje padėtyje atsidūrusi, nuo altoriaus pabėgusi nuotaka.

Naomė ne tik pabėgo iš savo vestuvių. Ji atvažiavo padėti savo nutolusiai dvynei į Nokemautą Virdžinijoje, atšiaurų miestelį, kur ginčai sprendžiami senamadiškai… kumščiais ir alumi. Paprastai tokia tvarka.

Deja, bjaurioji Naomės sesutė visai nepasikeitė. Pasivogusi Naomės mašiną ir grynuosius Tina paliko jai siurprizą — dukterėčią, apie kurią sesuo net neįtarė. Moteris įstrigo miestelyje be automobilio, be darbo, plano ir namų, ir turi pasirūpinti vienuolikmete mergaite su trisdešimtmetės patirtimi.

Dėl tam tikrų priežasčių Noksas nemėgsta komplikacijų ir reiklių moterų, ypač romantiškuose santykiuose, bet kadangi Naomės gyvenimas sugriuvo jam prieš akis, bent jau padės išjudėti iš vietos. Vos tik Naomė išbris iš vis į naujų bėdų, jis galės grįžti į savo taikų vienišiaus gyvenimą.

Toks buvo Nokso planas, kol bėdos nevirto rimtu pavojumi.

tamsiame miške eina mergina

Angela Marsons

Iškrypę melai

Kai detektyvė inspektorė Kima Stoun iškviečiama į prekybos miestelį, vaizdas palieka be žado. Nuotrauka vairuotojo pažymėjime menkai primena vyrą priešais ją, ir pareigūnė supranta, kad turės reikalų su žiauriausiu žudiku, kokį teko sutikti.

Tačiau kai praneša šiurpią žinią aukos žmonai Dianai Filips, Kima pajunta, kad moters reakcija nėra visai normali.

Po dvidešimt keturių valandų Diana su savo vaikais dingsta.

Netrukus gamtos rezervate netoliese aptinkamas antras kūnas, pririštas prie kuolų.

Siekdama kuo greičiau išspręsti bylą, Kima su savo komanda atkapsto esminį įkaltį, žūtbūtinai saugomą paslaptį, siejančią abi aukas ir galinčią nusinešti daugiau gyvybių.

Paslaptį, kurią saugo ir kai kurie policijos pareigūnai.

Susidūrusi su apgaule tų, kuriais turėtų pasitikėti, su nekalbančiais šeimų nariais ir vietos žurnaliste Treise Frost, kuri ima kapstytis prieš metus vyro nužudytos moters byloje, Kima jaučiasi įklimpusi iki kaklo.

Ji privalo išsiaiškinti motyvą, kad surastų sistemingai savo aukas žudantį maniaką. Tik ar pavyks atskleisti šokiruojančią tiesą ir sustabdyti žudiką anksčiau, nei jis ras savo naują auką?

už tvoros matosi namas

Lisa Gardner

Kaimynas

Kai visi tiki, kad gyveni tobulą gyvenimą, kaip pasakyti, kad tai melas?

Jauna graži šviesiaplaukė motina dingsta iš savo namų Pietų Bostone, palikusi tik vieną liudininkę — savo keturmetę dukrą — ir vieną įtariamąjį — savo gražuolį paslaptingą vyrą.

Vos tik seržantė detektyvė Didi Voren atvyksta į Džounsų nedidelį jaukų namuką, ją apima nuojauta, kad šios šeimos taip sunkiai kurtas įvaizdis visiškai neatitinka tikrovės.

Laikrodžiai skaičiuoja dingusios moters gyvenimo valandas, žiniasklaida vis labiau nerimsta, ir Didi privalo nuspręsti, ar Džeisonas Džounsas slepia savo kaltę, — ar tiesiog bando slėptis. Tačiau pirmiausia ji turi užkirsti kelią potencialiam žudikui priartėti prie kitos aukos — nekalto vaiko, kuris galbūt matė per daug.

Verified by MonsterInsights