Vasaros naujienos Vaikų skaitykloje/rugpjūtis

pelytės serga

Skaistė Dirgėlienė

Otis eina pas vaikų gydytoją

Peliukas Otis susirgo. Labai norėtų gulėti savo lovelėje, bet turi keliauti pas gydytoją, vardu Uoga. Šeimos klinikoje jis kadaise jau lankėsi, bet šiandien jam pirmą kartą atliks kraujo tyrimą. Ir, pasirodo, tai nėra taip baisu, kaip jis manė.

Knyga supažindina vaikus su šeimos klinikos aplinka, apžiūros veiksmais, o svarbiausia – su kokiais jausmais ir baimėmis susiduria visi vaikai prieš įvairias procedūras. Knyga padės iš arčiau pamatyti, kaip atrodo vizitas pas gydytoją, padrąsins vaikus, kurie baiminasi kraujo tyrimų ar skiepų. O psichologės patarimai bus naudingi tėveliams prieš vizitą pas vaikų gydytojus.

tėtis laiko ant krūtinės miegantį kūdikį

Helene Delforge

Tėtis

Būti tėčiu – tai dalintis kasdiene išmintimi. Kalbėtis, o kartais drauge patylėti, parodyti, kaip įkalti vinį, o paskui iškepti skaniausią kiaušinienę. Kartais apmauti skirtingas kojines ir nesukti dėl to galvos – juk yra daug svarbesnių dalykų. Pavyzdžiui, padrąsinti, įkvėpti pasitikėjimo savimi, išmokyti plaukti, mušinėti kamuolį, važiuoti dviračiu, o vėliau – netgi vairuoti. Kartu groti, žaisti ir kvailioti.

Pasaulyje daugybė tėčių. Jau užauginę vaikus ir dar tik laukiantys jų gimimo, stiprūs, jautrūs, griežti, švelnūs, nerodantys jausmų, palaikantys, drąsūs, kantrūs, išsiblaškę ir rūpestingi tėčiai. Visi jie skirtingi. Bet visi nori to paties: kad jų vaikai būtų laimingiausi pasaulyje.

renesanso Vinius

Gina Viliūnė

Išgelbėti mešką

Knyga nukelia į XVI amžiaus Vilnių, kupiną ne tik kasdienių darbų, bet ir pramogų. Rotušės aikštėje šoka dresuota meška. Keturi draugai – Ignius, Berta, Andrius ir Mikas – susipažįsta su meškute Baisa ir skriaudiku jos šeimininku. Vaikai nutaria išgelbėti mešką, o jiems į pagalbą atskuba ir keturkojis bičiulis šuo Draugelis. Taip prasideda ne tik nuotykių kupina istorija, bet ir labai turininga pažintinė kelionė po senąjį Vilnių.

Nuotykių istoriją iliustruoja nuotaikingi piešiniai, papildo istorinės Vilniaus įdomybės, o pažaisti ir pakeliauti po miestą kviečia užduotėlės. Kas žino, gal kurioje gatvelėje ar kieme pavyks sutikti ir meškutę Baisą?

berniukas klaidžioja mieste tarp žmonių

Vytautas Račickas

Berniukas ieško tėčio

Rojui – vienuolika su puse. Jis sumanus, padykęs, bet geras berniukas. Rojus laimingai gyvena Vilniuje, apsuptas mamos, močiutės ir babūnės meilės. Ir gyventų šitaip toliau, tačiau į jo širdį vis labiau ima smelktis tėčio ilgesys. Todėl vaikas leidžiasi į paieškas, kuriose netrūks nuotykių ir smagių nesusipratimų.

Knygoje „Berniukas ieško tėčio“ skleidžiasi spalvingas šeimos gyvenimas, santykiai tarp skirtingų kartų, kiekvienas personažas čia atveria savo unikalų pasaulį. O tėčio paieškų kelionė – kartu ir Rojaus kelionė į save, ugdanti jaunų asmenybę, padedanti pažinti gyvenimų. Ne tik Rojui, bet ir kiekvienam šios vaikų rašytojo Vytauto Račicko naujos knygos „Berniukas ieško tėčio“ skaitytojui.

chaosas – berniuko galva, kaukolė, paukštis, vabalas..

Matt Cosgrove, Eva-Janet Amores

Blogiausia gyvenimo savaitė! Trečiadienis

Ar TAU kada pasitaikė BLOGA SAVAITĖ?

Justinui Meilučiui tikrai pasitaikė. PATI blogiausia!

PIRMADIENIS vimdė, ANTRADIENIS sprogo, bet dabar… TREČIADIENIS!

Jo katinas vis dar paslaptingai dingęs. Jis netyčia tapo interneto sensacija. O dabar aplink jį ratus suka rykliai… Justinas pakliuvo į širdį stingdančią, odą šiurpinančią, žadą atimančią S.O.S. situaciją su savo siaubingai erzinančiu aršiausiu priešu!

Tragiškiau būti nebegali… ar gali?

vyras ir du vaikai

Tomas Dirgėla

A komanda ir šuo už milijoną

Mergaitė su žiurke ant peties, ant galvos gobtuvą vis užsimetęs keistuolis ir istorijos mokytojas – kas juos gali sieti?

Tai A KOMANDA, kurios kiekvieną savaitgalį laukia vis naujas nuotykis!

Miesto stadione vyksta kasmetinė šunų paroda, kurioje visi tikisi savo akimis pamatyti ir patį brangiausią pasaulyje lojantį keturkojį – raudonąjį Tibeto mastifą. Bet ypatingojo šuns šeimininkas atsitempia tik pavadėlį, o milijono vertės augintinis kažkur prapuolė vidury dienos!

Vienas mylimiausių vaikų rašytojų Tomas Dirgėla pradeda naują detektyvinę nuotykių seriją!

policijos šuo žiūri į katę

Katja Reider

Komisaras Letena 4. Plaukuota byla

Kas šauniausias policijos šuo? Be abejo, Pipiras, visiems nusikaltėliams pažįstamas komisaro Letenos vardu! Šįkart jo laukia itin plaukuota byla. Kažkas pagrobė kilmingą ir labai brangią KATĘ. Komisaras Letena nėra pats didžiausias šių murkiančių ir naguotų būtybių gerbėjas… Bet vis tiek mielai skuba į pagalbą!

Jaunesnio mokyklinio amžiaus vaikams skirta vokiečių rašytojos Katjos Reider detektyvinių pasakojimų serija apie policijos šunį komisarą Leteną ir jo šeimininką policininką Paulį – smagus galvosūkis jaunajam skaitytojui. Kiekvienoje istorijoje policininkas ir šaunusis šuo aiškinasi vis kitą nusikaltimą ar tvarkos pažeidimą, taip supažindindami vaikus su policijos darbu, tarnybinių šunų gebėjimais ir sumaniais būdais spręsti kasdienes bylas. Šįkart komisaras Letena aiškinasi paslaptingą kilmingos katės dingimo istoriją. Kas galėjo ją pagrobti tiesiai iš parodos? Jaukiai vokiečių dailininko Dirko Hennigo iliustruotos detektyvinės istorijos ugdo vaikų pastabumą, įžvalgą ir teisingumo jausmą.

vaikai keliauja stebuklingame krėsle

Enid Blyton

Stebuklingas norų krėslas

Kai Molė su Piteriu išsiruošė ieškoti gimtadienio dovanos mamai, nė nenutuokė, kokie nepaprasti nuotykiai jų laukia. Užsukę į senienų krautuvėlę jie atsitiktinai aptinka stebuklingą norų krėslą, galintį nugabenti ten, kur tik užsinorėsi… arba kur sumanys pats krėslas!

Atsisėdę į krėslą vaikai su nauju draugu elfu Žvanguliu leidžiasi į nepaprastus ir nutrūktgalviškus nuotykius magiškose šalyse, sutinka milžinų, raganų, burtininkų ir kitų fantastinių būtybių.

Prisijunk prie jų nuotykių ir tu!

mergaitė sėdi ant knygų ir skaito knygą

Klaus Hagerup

Mergaitė, norėjusi išgelbėti knygas

Anai jau greit bus dešimt metų ir ji labai bijo pasenti – juk dešimt metų yra tiek daug. Labiausiai už viską ji mėgsta skaityti knygas ir lankytis bibliotekoje. Sužinojusi, kad neskaitomas bibliotekos knygas tenka nurašyti ir išmesti, Ana pasiryžta perskaityti jas visas – kad išgelbėtų. O kartą bibliotekoje mergaitė atranda ypatingą knygą, kuri pakeičia ne tik Anos, bet ir viso miestelio gyvenimą.

 vaikai su kardais gaudo skraidantį drakoną

Tomas Dirgėla

Žmonija prieš pabaigos drakonę

Susipažink su Ąžuolu ir Liepa – broliu ir sese, kurie, lygiai kaip ir tu, yra tiesiog pametę galvas dėl Minecrafto! Bet netikėtai vaikų pamėgtas žaidimas persikelia į realybę ir Ąžuolui su Liepa nelieka nieko kito, kaip tik stoti į kovą su blogaisiais populiaraus kompiuterinio žaidimo veikėjais.

O kur dar Pabaigos Drakonė, kuri jau tuoj tuoj atsiras tavo namų kieme…

Pirmąkart istorijoje susitinka vaikų mylimiausi – MINECRAFT ir Dirgėla!

Ir tai dar ne pabaiga!

vaikai kovoja su pabaisomis

Oskar Kallner, Karl Johnsson

Imperijos paveldėtojai 3. Kapų planeta

„Kapų planeta“ – trečioji mokslinės fantastikos serijos „Imperijos paveldėtojai“ dalis. Tai vaizduotę kaitinantis kosminis epas, kupinas neįtikėtinų stebuklų, tamsių paslapčių, beprotiškų nuotykių ir bauginančių susitikimų su nežinomybe.

Umbezros planeta, į kurią skriedami kosminiu laivu „Rimtis“ nukrito Alisa, Elijas ir jų draugai, nesvetinga. Tai senosios Imperijos kapinės, planeta vaiduoklis, kurioje lankosi tik mirusieji. Bent taip kalbama.

Staiga jie gauna pagalbos signalą iš mamos. Pasirodo, ji irgi Umbezroje. Vaikai bando ją rasti, bet pavojus tyko už kiekvieno kampo. Persekiojami priešų, jie priversti nusileisti į senovines katakombas, kur laukia baisūs padarai ir siaubingi atradimai…

Svarbiausias tikslas – išgelbėti mamą – darosi panašus į nepasiekiamą svajonę. Bet jie niekada nepasiduos.

merginos veidas

Kate DiCamillo

Beverlė čia

Beverlei keturiolika ir ji nusprendė pradėti savo gyvenimą iš naujo – mažame miestelyje prie vandenyno. Ji nori būti nepriklausoma ir nesirūpinti aplinkinių problemomis. Beverlei visai nereikia kitų žmonių – juk pati visą gyvenimą irgi nesijautė kam nors svarbi. Ji nenori niekam šypsotis ir visai netrokšta, kad kas nors jos lauktų ar ilgėtųsi. Tačiau pamažu ima susidraugauti su miestelio gyventojais. Galbūt iš tiesų esame kur kas svarbesni vieni kitiems, negu kartais norisi sau pripažinti.

Ji buvo mergaitė, kuri troško, kad viskas būtų kitaip, nei yra.

Ji buvo mergaitė, kuri norėjo, kad viskas būtų kitaip, nei yra dabar.

Keturiolikmetė Beverlė vaikystėje ne kartą bėgo iš namų, bet šį sykį viskas kitaip. Ji nusprendė tiesiog išvažiuoti ir pradėti gyvenimą iš naujo. Atvykusi į kitą miestelį, mergina greitai susiranda darbą ir apsistoja pas geraširdę moterį. Netrukus ima aiškėti, kad vis dėlto ji reikalinga šalia esantiems žmonėms – kaip ir šie jai.

raudonplaukė mergaitė

Kira Gembri

Rubinė 2. Magiškosios įlankos sergėtojai

Rubinės teta – gyvūnų gydytoja. Jos drauge rūpinasi visais miestelio šunimis, katėmis ir paukščiais. Bet tai dar ne viskas. Saloje gyvena undinės, gnomai, fėjos ir kitos magiškos būtybės, kurioms taip pat reikia pagalbos. Tik, žinoma, tai didžiausia paslaptis!

Rubinė kartu su teta ir draugu Nojumi rūpinasi sergančiais gyvūnais, juos prižiūri ir gydo. Be to, saloje gyvena ir magiškos būtybės, kurioms taip pat dažnai prireikia pagalbos. Žinoma, tai – didelė paslaptis. Susirgus Rubinės tetai, jos pavaduoti laikinai atvyksta kita veterinarė, kuri iškart sužavi salos gyventojus. Rubinei ir Nojui kyla įtarimas, kad ji toli gražu nėra nei puiki gyvūnų gydytoja, nei geras žmogus. Reikia kažko imtis…

Be to, ir pati Rubinė turi paslaptį, kurios kol kas dar nė pati nežino…

Paslaptingos magiškos būtybės ir įtraukiantys nuotykiai!

Verified by MonsterInsights