„Parašyta Molėtų krašte“: rašytojų išvyka į Dubingius

Rugpjūčio 16 d. kartu su rašytojų rezidencijos „Parašyta Molėtų krašte“ dalyviais bei ištikimiausiais Molėtų viešosios bibliotekos skaitytojais lankėmės Dubingiuose. Turiningą išvykos programą pradėjome Dubingių piliavietėje, kur Asvejos regioninio parko darbuotoja Gema Kuorienė pristatė Dubingių piliavietėje buvusio dvaro istoriją, taip pat Radvilų giminės istoriją Dubingiuose. Išgirdome apie čia vykusius archeologinius kasinėjimus, jų metu rastus radinius, apžiūrėjome buvusio Radvilų dvaro ir evangelikų reformatų bažnyčios liekanas.

Po ekskursijos susirinkome Asvejos regioninio parko direkcijoje, kur vyko rezidencijoje dalyvaujančių rašytojų skaitymai, pasidalinimai mintimis, patirtimis. Pirmąsias rezidencijos dienas aptarė jos kuratorius, Lietuvos literatūros ir meno archyvo direktorius Juozapas Blažiūnas. Poetas Vladas Braziūnas prisipažino į šią rezidenciją atvykęs be jokių anksčiau pradėtų darbų, su noru atrasti, kokios mintys ir kūrybiniai sumanymai kils reziduojant Molėtų rajone. Iliustratorė Greta Alice džiaugėsi, jog rezidencijos vietoje yra ežeras, ji juokavo, jog jau apgyveno jame esantį lieptelį, ant kurio ne tik garuoja kava, bet ir krebžda iliustratorės pieštukai. Poetė Enrika Striogaitė paatviravo, jog ši rezidencija yra tarsi bandymas antrą kartą įbristi į tą pačią upę, mat poetė vaikystės vasaras leisdavo būtent Molėtų rajone.

Renginio metu skambėjo V. Braziūno ir E. Striogaitės skaitoma poezija. Nors šių kūrėjų eilės labai skirtingos, jie negailėjo gražių žodžių vienas kitam. Skaitymų metu taip pat vyko improvizacija – Greta Alice piešė iliustracijas V. Braziūno skaitomiems eilėraščiams. Reikia atkreipti dėmesį, jog autorė nežinojo, kokius eilėraščius skaitys poetas.

Dėkojame visiems dalyvavusiems renginyje, tariame ačiū Gemai Kuorienei ir Asvejos regioninio parko direkcijai už bendradarbiavimą. Iki kitų susitikimų!

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Verified by MonsterInsights