„Parašyta Molėtų krašte“: rezidencijos pabaigtuvės Mindūnuose

Nors ir be galo karštas, penktadienis Mindūnuose buvo išties nuotaikingas. Rašytojų rezidencijų programos „Parašyta Molėtų krašte“ dalyviai lankėsi Molėtų krašto tradicinių amatų centre, kur poetai Vladas Braziūnas ir Enrika Striogaitė skaitė savo eiles, iliustratorė Greta Alice piešė improvizuotas iliustracijas V. Braziūno eilėms, o rezidencijos kuratorius, Lietuvos literatūros ir meno archyvo direktorius Juozapas Blažiūnas dalinosi mintimis apie šią rezidenciją, jos dalyvius, kūrybinę aplinką Molėtų krašte. Tiesa, jis poetams pateikė ir iššūkį: du labai skirtingi kūrėjai gavo užduotį garsiai perskaityti vienas kito eilėraštį – jiems tai pavyko puikiai.

Naudodamiesi proga rezidentai aplankė ir kitas įdomias Mindūnų vietas: užėjo į Ežerų žvejybos muziejų, ragavo tradicinės žuvienės, dviem šimtais keturiolika laiptelių užlipo į apžvalgos bokštą ir apsidairė po Baltųjų Lakajų apylinkes, gaivinosi ledais.

Džiaugiamės antrąja šios vasaros rašytojų rezidencija ir puikiais jos dalyviais, nepamiršusiais į mūsų kraštą atsivežti geros nuotaikos, smalsumo, vieno kito „šposo“. Ši savaitė ne tik suteikė galimybę rezidentams kurti, dirbti, semtis idėjų, bet ir leido mums pristatyti svečiams savo kraštą, mažiau pažintus jo miestelius ir žmones, molėtietišką gyvenimo būdą.

Dėkojame visiems nepabūgusiems karščio ir atvykusiems į renginį, aktyviai dalyvavusiems, klaususiems, dainavusiems, deklamavusiems. Ačiū Molėtų krašto muziejui ir jo darbuotojoms Virginijai, Audreolei, Irmai, šefei Irenai Rimydienei.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba

Nuotraukos A. Jasaitienės, A. Pečiukaičio ir V. Žvarėlaitės.

Verified by MonsterInsights