Vasaros skaitymo iššūkio rezultatai Molėtų r. sav. bibliotekose

Praskriejo vasara, o kartu su ja – visi vasariški ir saulėti atsiminimai. Atėjo, dar kol kas toks šiltas ir malonus, jaukių vakarų su mėgstama knyga, rudens metas. Baigėsi ir skaitymo skatinimo akcija „Vasara su knyga“, kuri skelbė: „Skaitymas tau tinka!“

Lietuvos apskričių viešųjų bibliotekų asociacijos ir Lietuvos savivaldybių viešųjų bibliotekų asociacijos kasmet rengiama skaitymo skatinimo akcija šiemet įtraukė beveik 31 000 dalyvių. Skaitytojai pasiryžo priimti iššūkį, kvietusį per vasarą perskaityti 5 knygas pagal paskelbtas skaitymo užduotis. O mes norime pasidžiaugti mūsų rajono bibliotekų rezultatais ir populiariausiomis perskaitytomis knygomis!

Šios vasaros skaitymo iššūkį mūsų bibliotekoje ir filialuose įveikusiųjų skaičius – 217. Molėtų viešojoje bibliotekoje vasaros skaitymo iššūkį įveikė net 60 dalyvių. Molėtų rajono savivaldybės bibliotekų filialų skaitytojai taip pat aktyviai dalyvavo skaitymo iššūkyje. Šią vasarą rajono bibliotekose iššūkį įveikusiųjų net 157. Aktyviausios rajono bibliotekos: Mindūnų, Giedraičių ir Suginčių bibliotekos.

Perskaitytų knygų įvairovė išties didelė. Tarp populiariausių skaitymo iššūkyje pasirinktų skaityti knygų: užburiantis, vasariškas pasakojimas, tikra odė laukinei gamtai – Delia Owens „Ten, kur gieda vėžiai“. Antroje vietoje tarp populiariausių: Katharine McGee „Gražiosios melagės“, o trečiojoje, ekranizuota tapusi istorija: Ruta Sepetys „Tarp pilkų debesų“.

Iššūkyje galėjo dalyvauti ir maži, ir dideli. Pagal paskelbtas užduotis, skaitytojas galėjo išsirinkti rekomenduojamą arba seniai norimą perskaityti knygą. Skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ dalyviai, perskaitę knygą, galėjo įvertinti ją savo paskyroje „Vasara su knyga“ puslapyje. Mūsų rajono savivaldybės bibliotekų skaitytojų geriausiai įvertintos knygos: D. Owens „Ten, kur gieda vėžiai“, V. Mykolaitis-Putinas „Altorių Šešėly“, E. Persson „Afganistano sūnus“, H. Morris „Aušvico tatuiruotojas“, J. Marcinkevičius „Voro vestuvės“, O. Proisleris „Plėšikas Hocenplocas. Smuklė „Plėšiko lindynė miške“, A. Lindgren „Mažylis ir Karlsonas, kuris gyvena ant stogo“, A. Lindgren „Padaužų kaimo vaikai“ ir E. Baruozas „Tarzanas“.

Jei ir nelaimėjote vieno iš pagrindinių prizų, tikrai nenusiminkite. Rudens viduryje mūsų biblioteką pasieks mažųjų prizų šūsnis: belaidės ausinės, išorinės baterijos, kuprinės, kelioninės pagalvėlės, knygos ir kitos smagios dovanėlės. Iš visų įveikusių skaitymo iššūkio dalyvių, loterijos būdu išrinksime laiminguosius, kuriems ir atiteks šie mažieji prizai.

Norime padėkoti visiems dalyvavusiems ir taip aktyviai įsitraukusiems Molėtų rajono skaitytojams, skaičiusiems ir pasidalinusiems savo skaitymo įspūdžiais ir atradimais. Nepaleiskite skaitymo malonumo ir žvarbiais rudens vakarais. Juk taip gera susisupti į šiltą pledą su karštu arbatos puodeliu ir įdomia knyga.

Nuo 2016 m. vykdoma akcija „Vasara su knyga“ yra LR kultūros ministerijos Skaitymo skatinimo 2019–2024 metų programos dalis. Projektą „Metai su knyga“ iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Verified by MonsterInsights