Tomas Sodeika: „ar mums dar reikia filosofijos, o jei taip, tai kokios?“

Virtualios filosofijos skaityklos susitikimus tęsia profesorius Tomas Sodeika.

Šiek tiek supaprastinant galima būtų sakyti, kad mūsų, šiuolaikinių žmonių gyvenimas iš esmės išsitenka dviejų tą gyvenimą formuojančių ir tam tikru turiniu jį pripildančioje darbo ir pramogų cikliškoje kaitoje. Panašu, kad visas gyvenimas yra ne kas kita, kaip monotoniškas dviejų fazių ciklas: dirbame tam, kad uždarbį panaudotume pramogoms, kurios padėtų atstatyti mūsų darbingumą, kuris reikalingas tam, kad užsidirbtume naujoms pramogoms, kurios … ir t.t., kol galiausia mirtis mus išvaduos (?). Atrodo, kad į šį dvitaktį ciklą patenka ir tai, ką tradiciškai vis dar vadiname „filosofija“. Bet ką gi mes, šiuolaikiniai žmonės vadiname šio senovišku žodžiu? Ar nėra taip, kad žodis „filosofija“ jau yra virtęs vien antikvariniu reliktu? Ar iš filosofijos dar galima tikėtis šio to daugiau nei vien pramogos, kurią senienų mėgėjams teikia muziejaus eksponatas? Šie ir panašūs klausimai bus svarstomi paskaitoje.

Vieša paskaita rugsėjo 25 d.  18 val. Zoom platformoje. Kviečiame visus susidomėjusius prisijungti prie Virtualios filosofijos skaityklos, kuri yra nemokama, neįpareigojanti (kiekvienas dalyvis pasirenka pats, ar jis nori aktyviai dalyvauti diskusijoje, ar nori pasiklausyti kitų), bet neabejotinai praturtinanti ir skatinanti pamąstyti apie įvairius dalykus, procesus ir reiškinius kitu kampu.

Registracija į skaityklą: skaityklamoletai@gmail.com

Užsiregistravę gausite savaitės tekstą ir nuorodą pirmadienio prisijungimams.

Projektą „Virtuali filosofijos skaitykla“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Partneriai: Molėtų gimnazija, Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Rokiškio r. sav. Jono Keliuočio viešoji biblioteka, Zarasų r. sav. viešoji biblioteka, Molėtų rajono savivaldybė.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights