„Parašyta Molėtų krašte“: Juozapas Blažiūnas

Štai ir paskutinio rezidencijos dalyvio, rezidencijų kuratoriaus Juozapo Blažiūno, atsiliepimas apie praėjusią rašytojų rezidenciją „Parašyta Molėtų krašte“:

Šiek tiek nenumaldomai prabėgus laikui, kuris padėjo išsigryninti bei susidėlioti mintis, dar kartą perskaičius daugelio rezidencijoje dalyvavusių rašytojų kūrinius bei peržiūrėjus kitų kartu buvusių kūrėjų darbus, tikrai nuoširdžiai džiaugiuosi, kad lėmė likimas dalyvauti šiuose susitikimuose. Buvo tikrai visko daug: ir netikėtų išvykų aplankant Inturkę bei Molėtų etnokosmologijos muziejų, ir spontaniškų liaudies dainų dainavimo, ir plaukiojimų valtimi, ir naktinio dangaus stebėjimo, ir kažkur tolumoje besikaupiančios audros debesyse žybčiojančių žaibų tyrinėjimų, ir nenumaldomai vasaros karščio nuvargintų kūnų gaivinimai ledų porcijomis, ir Dubingių piliavietės žvalgymų, ir Mindūnų ežerų žvejybos muziejaus apžiūrėjimo, ir daugelio kitų nenuspėjamų nutikimų, kurie susijungė į išskirtinę kūrybinę savaitę. O dar tie visi įsimintini poezijos skaitymai, kai netikėtai susirinkdavo tiek daug klausytojų, kad nespėdavai visų ir pamatyti ar pakalbinti.

Tariu didžiausią ačiū visiems buvusiems kartu.

Nuotraukos – Vlado Braziūno

Šią vasarą, birželio ir rugpjūčio mėnesiais, įvyko du rašytojų rezidencijos susitikimai. Dėkojame visiems rašytojų rezidencijos „Parašyta Molėtų krašte“ dalyviams. Spalio 27 d. laukia visų rezidencijose dalyvavusių rašytojų susitikimas Molėtuose.

Rašytojų rezidencijos metu rašytojai kūrė, plėtojo savo kūrybą, keitėsi idėjomis, užmezgė ryšius su vietos bendruomene ir vienas su kitu bei visokiais kitokiai būdais tiesė kūrybinius tiltus. Šią programą sukūrė ir vykdo Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Projekto tikslas – turtinti literatūrinį Molėtų žemėlapį vedant dialogą tarp molėtiškių ir į rezidencijas atvykusių autorių. Projekto partneriai: Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės – Bitės viešoji biblioteka, Lietuvos  etnokosmologijos muziejus, Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras, Utenos A. ir M. Miškinių viešoji biblioteka, Zarasų rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Šią programą finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Verified by MonsterInsights