Peter Wust. Netikrybė ir rizika

Kviečiame Filosofijos skaitykloje pasikalbėti Peterio Wusto iškeltais filosofiniais klausimais.

Vokiečių filosofo Peterio Wusto (1884-1940) knyga „Netikrybė ir rizika“ kviečia atidžiau pažvelgti į neužtikrintumą ir riziką mūsų kasdienybėje, mūsų įsitikinimuose ir tikėjime. Egzistencijos filosofija, kurios tradicija prasideda nuo S. Kierkegaardo, ryškiai atsispindi ir Wusto mąstyme. Ypatingai didelį vaidmenį čia atlieka krikščionybė. Todėl kančia pasirodo kaip žmogaus tapimo savimi pradžia. Lygiai kaip ir malda yra svarbiau, nei filosofinė refleksija, teigia Wustas. Ar pritartume šioms filosofo įžvalgoms?

Diskusija vyks spalio 9 d. 18 val. Zoom platformoje.

Kviečiame visus susidomėjusius prisijungti prie Virtualios filosofijos skaityklos, kuri yra nemokama, neįpareigojanti (kiekvienas dalyvis pasirenka pats, ar jis nori aktyviai dalyvauti diskusijoje, ar nori pasiklausyti kitų), bet neabejotinai praturtinanti ir skatinanti pamąstyti apie įvairius dalykus, procesus ir reiškinius kitu kampu.

Registracija į skaityklą: skaityklamoletai@gmail.com

Užsiregistravę gausite savaitės tekstą ir nuorodą pirmadienio prisijungimams.

Projektą „Virtuali filosofijos skaitykla“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Partneriai: Molėtų gimnazija, Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Rokiškio r. sav. Jono Keliuočio viešoji biblioteka, Zarasų r. sav. viešoji biblioteka, Molėtų rajono savivaldybė.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights