Projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ baigiamasis renginys

Lapkričio 7 dieną Molėtų viešojoje bibliotekoje įvyko Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės viešosios bibliotekos su partneriais vykdomo projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ baigiamasis renginys. Viena iš šio projekto partnerių – Molėtų rajono savivaldybės viešoji biblioteka.

Šio projekto veiklos siūlo plačią skaitymo skatinimo edukacijų ir programų įvairovę: „Draugoteka“ mobili programėlė, atrinktas „Draugotekos“ knygas, patogų knygų atsiėmimo punktą – knygomatą bei įvairias edukacijas bibliotekose, skirtas populiarinti jaunimo knygas ir jų skaitymą.

Nuotaikingasis renginio vedėjas Valdemaras pasitiko Molėtų progimnazijos šeštokus su smagia užduotimi, kurią vaikai „Draugotekoje“ išbandė pirmieji. Valdemaras kiekviename „Draugotekos“ renginyje vaikams nori pasiūlyti vis kitokias ir vis smagesnes užduotis, o Molėtų viešosios bibliotekos jauniesiems skaitytojams šiandien teko nupiešti save arba savo draugą ant lėkštės, kurią laikė… ant galvos!

Po smagios užduoties šeštokai dalyvavo 20 klausimų viktorinoje. Vaikai atsakinėjo į klausimus apie „Draugotekos“ mobiliąją programėlę, programėlės personažus, edukacijas ir knygas.

Po viktorinos atėjo metas rezultatams. Geriausiai pasirodžiusiems buvo įteikti projekto organizatorių įsteigti prizai: drobiniai maišeliai su stalo žaidimais ir knygomis.

Dėkojame projekto organizatoriams už jauniesiems skaitytojams suteiktas emocijas ir smagų laiką kartu!

Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų priemonės „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“ lėšomis.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights