Rudens naujienos Vaikų skaitykloje/lapkritis

besmegeniai sukasi karuselėje

Danguolė Kandrotienė

Besmegeniai ir dingusios nosys

Ką mes žinome apie besmegenius? Kad jie yra nulipinti iš sniego, kad jų nosys – tai morkos. Jie stovi ramūs ir niekur nekeliauja. Jie nieko nedirba ir neturi pinigų. Ar tikrai? Jei taip manote, vadinasi, dar nesutikote šių keturių besmegenių iš knygos!

Besmegeniai leidžiasi į žiemos nuotykius, tačiau vieną rytą nubudę jie pasigenda savo nosių! Kas tas nosis pavogė? Gal nedorėlė varna? O gal išalkę miško gyvūnai? Kaip sniego seniai atgaus savo nosis?

„Nesvarbu, kokia yra tavo nosis. Svarbiausia – kokia yra širdis.“

„Besmegeniai ir dingusios nosys“ – tai smagi ir pamokanti istorija mažiesiems skaitytojams apie dingusias nosis, drąsą išbandyti naujus dalykus, dideles širdis ir rūšiavimo naudą.

piktulis su nugalėtojo taure rankoje

Barbara van den Speulhof

Piktulis… nori laimėti!

Piktulis turi vieną vienintelį tikslą – laimėti muilinių lenktynes. Jis savo muilinę sumaniai patobulina, tad dabar nugalėti vienas juokas!

Bet Piktulis pamiršo, kad ne pergalė svarbiausia.

Mažasis trolis taip norėjo laimėti, kad draugus paliko bėdoje pakely.

Ar išties pergalė tokia svarbi?

mergaitė koncertuoja, aplink pilna žiūrovų

Lina Žutautė

Kakė Makė ir koncerto diena

Kakė Makė lankėsi daugybėje koncertų ir visuose jai taip patiko, kad pati užsinorėjo tapti MUZIKANTE. Pirmiausia ji išsirinko instrumentą, daug repetavo, o tada ėmė ruoštis savo PIRMAM PASIRODYMUI.

Kai ateina DIDŽIOJI KONCERTO DIENA, Kakė Makė ir jos naujieji draugai iš muzikos mokyklos ruošiasi lipti ant scenos ir parodyti viską, ką sugeba. BUS NUOSTABU! Bet staiga Kakę Makę apima DIDELĖ BAIMĖ. Ar išdrįs ją įveikti?

mergaitė laiko rankose kalėdų dovanas

Knister

Ragana Lilė ir Kalėdų burtai

Nuo to laiko, kai prie savo lovos rado burtų knygą, didžiausias Lilės džiaugsmas – burti. Nors mergaitės būrimai skirti geriems tikslams, ne visi jie baigiasi sėkmingai, bet visada – su laiminga pabaiga!

Išgirdusi mamos pasakojimą apie jos vaikystės Kalėdas, Lilė sumanė skleisti šventinę dvasią pati. Deja, ne visi jos kalėdiniams planams turi laiko! Nepakęsdama karštligiško skubėjimo prieš Kalėdas, iš proto varančio šventinio chaoso, Lilė išbandė ypatingą Kalėdų burtą triukšmingoje universalinėje parduotuvėje. Sunku patikėti, kas ten dėjosi! Ar Lilei pavyks į skubančių ir šventėms įnirtingai besiruošiančių žmonių širdis grąžinti tikrąją kalėdinę dvasią?

mergaitė nešasi katę ant pečių

Tomas Dirgėla

Apie raganą Šiokiątokią

Pirmoji Tomo Dirgėlos knyga „Apie raganą Šiokiątokią“, padėjusi jau kultiniu tapusiam vaikų rašytojui atkeliauti į vaikų literatūros pasaulį, ėmė ir atgimė iš naujo!

Būna raganų šiokių, būna ir tokių, bet ir šiokia, ir tokia yra tik viena – tai šios knygos ragana! Nors gyvena miško trobelėje, augina juodą katiną ir neretai būna piktoka, Šiokiatokia visai neprimena įprastos, šluotą pasikinkiusios pasakų veikėjos. Čia ji bando siekti dainininkės karjeros, rasti bendrą kalbą su poezijos mūzomis ar vairuoti. O viską, kaip ir dera, vainikuoja meilės vainikai, pakeičiantys raganišką Šiokiostokios būdą, it varnalėšą atsineštą iš vienišos vaikystės…

Šioje knygoje autorius barsto smagius nonsenso prieskonius, papildytus Viktorijos Ežiuko iliustracijomis, ir kviečia drauge apsiauti savo pačius pirmuosius knygų vaikams autoriaus batus.

kalėdų senelis su berniuku

Terry Pratchett

Netikra Kalėdų Senelio barzda

Ar kada nors norėjote, kad Kalėdos būtų kitokios?
Pasiutusios? Beprotiškos? Pribloškiančios?
Kalakutas ir giesmės, dovanos ir krekeriai – visa tai jau šiek tiek… nusibodę.

Ką pasakytumėte apie didžiulį sprogstantį maltos mėsos pyragą, Baisuoklį Sniego Vaikį ar labai paslaugią Kurapką, tupinčią kriaušėje? Kas, jei Kalėdų Senelis pradėtų dirbti zoologijos sode, sukeltų sumaištį žaislų parduotuvėje ar net būtų suimtas už įsilaužimą!?

Pasinerkite į baisiai juokingą Terry‘io Pratchetto pasaulį ir pasimėgaukite taip, kaip niekada anksčiau neteko. Šios dešimt istorijų privers jus kvatotis, aikčioti ir verkti (iš juoko) – tai puiki proga pažvelgti į Kalėdas kitomis akimis.

mėlyname fone širdis

Mette Vedso

130 dūžių per minutę

Pija nualpsta vidury anglų kalbos pamokos. Ligoninėje jos laukia rimtos naujienos – merginai diagnozuojamas nerimo sutrikimas ir ji trims savaitėms atleidžiama nuo pamokų. Piją užgriūva aplinkinių dėmesys: tėvai, draugai, pažįstami nešykšti geranoriškų patarimų, tačiau dėl to mergina jaučia tik dar didesnį spaudimą. Kaip rasti savo vietą pasaulyje, kai aplinkui tiek daug reikalavimų ir lūkesčių? Laimei, Pijos gyvenime atsiranda nauji, netikėti gelbėtojai.

„130 dūžių per minutę“ – nuostabus, humoro nestokojantis kūrinys rimtomis ir svarbiomis temomis.

merginos veido atspindys veidrodyje

Elia Barcelo

Frankenšteino efektas

Naktis, karnavalas ir jo kvaituly paskendęs miestas. Viename jo krašte studentė Nora puošiasi šventei, kitame – apleistame name nusėtas randų ir praradęs atmintį pabunda Maksas. Juodu suveda karnavalo šurmulys. Tik Makso drabužiai – visai ne kostiumas. Norai smalsu, tad ji leidžiasi paskui Maksą ir patenka į… laiko spąstus. Kaip šiuolaikinei XXI amžiaus merginai išgyventi tarp XVIII amžiaus draudimų ir suvaržymų?

„Frankenšteino efektas“ – intriguojantis pasakojimas su detektyvinio ir gotikinio romano elementais.

saulės atspindys vandenyje

Marisha Rasi-Koskinen

Tamsioji saulės pusė

Į tą kambarį jokia gyva dvasia nebuvo įžengusi 16 metų – nuo tos dienos, kai Emilija gimė, o jos mama mirė. Nulaužusi spyną, mergina randa seną piešinį, kuriame pavaizduota ji pati. Įvykių sūkuryje Emilijai pamažu ima atsiskleisti siaubingos miestelio paslaptys ir jos pačios praeitis.

„Tamsioji saulės pusė“ – paslaptingas pasakojimas apie laiką ir prisiminimus. Jame žaidžiama mokslinės fantastikos elementais ir reliatyvumo teorijos užmintomis mįslėmis. Kartu tai istorija apie jaudinantį nuotykį ir meilę.

vaikinas stovi tolumoje ant laiptų

Sarah J. Mass

Stiklo sostas

Nauja nuožmi ir kvapą gniaužianti serija, pakerėsianti „Dyglių ir rožių dvaro“ gerbėjus.

Į pilį karalystėje, kurioje nelikę magijos, iškviečiama žudikė. Ji nekenčia žiauraus karaliaus, valdančio iš savo stiklo sosto, bet atėjo ne nužudyti jį, o išsikovoti sau laisvę. Jei varžybose nugalės dvidešimt tris žudikus, vagis ir karius, ji bus paleista iš kalėjimo ir galės eiti karaliaus kovotojos pareigas.

Jos vardas Selena Sardotjen.

Karūnos paveldėtojas princas ją provokuos, sargybos kapitonas – saugos, o princesė iš tolimos šalies su ja susidraugaus. Netrukus Selena pasijus atsidūrusi meilės trikampyje – jos palankumo trokš du be galo skirtingi ir verti dėmesio vaikinai… bet pirmiausia ji turės kovoti. Pilyje gyvena blogis. Kai Selenos konkurentai vienas po kito paslaptingai miršta, Selenos kova už laisvę tampa įnirtinga ir žūtbūtine kova dėl išlikimo. Ji turi sunaikinti blogį, kol jis nesunaikino viso pasaulio.

„Stiklo sostas“ yra pirmoji prikaustančios ir nuožmios knygų serijos dalis, jau pakerėjusi daugybę skaitytojų pasaulyje.

Verified by MonsterInsights