Nauji lietuvių autorių kūriniai/lapkritis

mergaitė liečia veidrodį su moters atvaizdu

Nijolė Narmontaitė

Aktoriai, režisieriai ir 77 laimės receptai

„Nijolė Narmontaitė ir jos knygos atlieka milžinišką darbą plačiai ir įvairiapusiai pristatant teatrą skaitytojams. Surinkta labai daug unikalios medžiagos, kuri turi didelę išliekamąją vertę kaip teatro istorija. Nijolė šiltai, nuoširdžiai, gyvai pristato teatro žmones, jų gyvenimus teatre, gastrolėse, užkulisiuose. Ateities kartos pagal šias knygas susidarys įspūdį, koks buvo mūsų teatras, spręs apie mūsų išgyventą laiką, likimus.“
Gytis Padegimas, režisierius

„Ši mano knyga – jau septintoji, o juk 7 – LAIMĖS skaičius.
Kas yra toji laimė? Šioje knygoje net 77 aktoriai ir režisieriai dalijasi savo laimės receptais. Žinoma, nėra jokios stebuklingos formulės laimei nusakyti, ir niekas, ko gero, nepadiktuos, kaip tą laimės paukštę pagauti, – kiekvienam ji sava ir kiekvienas pats turi rasti savo kelią, takelį, aplinkkelį. Laimė turi tūkstančius veidų, vardų… Viena aišku – laimė priklauso nuo požiūrio: tas pats dalykas ar įvykis vienam nebus laimė, o kitas tiesiog džiaugsis kiekviena gyvenimo akimirka, smulkmena, parodytu dėmesiu ir jausis laimingas. Vienintelis patarimas: jei jautiesi nelaimingas, ieškok kito kelio. Gali būti, kad laimė tavęs laukia už posūkio.
Dalai Lama yra pasakęs: „Nėra kelių į laimę – kelias yra laimė.“ Tad kviečiu į kelionę.
Šioje knygoje mano bičiuliai dalijasi ne tik laimės receptais, bet ir spalvingomis savo vaikystės istorijomis, smagiais pasakojimais apie teatro ir kino užkulisius. Keliaukime kartu stebuklingu teatro ir kino keliu.“

Autorė

vyras sėdi už stalo pilno pinigų

Dailius Dargis

Milijonieriaus testamentas meilės pinklėse

Jis buvo vienas turtingiausių Lietuvos verslininkų, kurio turtas vertinamas daugiau nei 100 milijonų eurų.

Aštraus charakterio, pasižymėjęs itin logišku mąstymu, sukūręs visą verslo imperiją Raimondas Karpavičius ne veltui nemėgo viešumo. Jo vasaros rezidencijoje Palangoje savaitgalius leisdavo konservatorių patriarchas Vytautas Landsbergis, o susitikimai su pagrindinių šalies politinių partijų, Vyriausybės atstovais ar Seimo nariais buvo jo kasdienybės dalis. Tačiau visa tai paaiškėjo tik jam palikus šį pasaulį itin paslaptingomis aplinkybėmis.

R. Karpavičius paskutines gyvenimo akimirkas praleido ne su tikrąja šeima – žmona, vienturčiu sūnumi Roku ir anūkais. Paskutinės šio vyro gyvenimo valandos bėgo Kauno dvasininkams priklausančiame bute, kur jį paslapčia atgabeno itin keistomis aplinkybėmis antrąja jo žmona tapusi Aistė iš Kauno.

Moteris be praeities, socialinių ryšių prieš pat Raimondo išėjimą, mirčiai vis garsiau beldžiantis į gyvenimo vartus, su juo ne tik susituokė, bet ir jos vardas ir pavardė nugulė Raimondo pasirašytame testamente.

Sūnus Rokas, pirmoji žmona, su kuria praleista daugiau nei 40 metų, ir anūkai buvo pamiršti, o tėvo ir mylimo vyro kūnas buvo taip greitai kremuotas, kad dingo bet kokios galimybės atlikti teismo medicinos ekspertizę.

Kalėjimo duonos ragavęs „zonoje“ Pravieniškėse, dar sovietiniais laikais priklausęs garsiai Sportininkų gaujai, plėšusiai nedidelių miestelių parduotuves, R. Karpavičius buvo ir visuomet liks vienas tų, kuriam praeitis nesutrukdė tapti ne tik vienu turtingiausių, bet ir vienu labiausiai sėkmės lydėtų žmonių Lietuvoje.

Puikiai mokėjęs anglų kalbą, turėjęs fenomenalią atmintį, nepaprastai fiziškai aktyvus, žaidęs krepšinį, stalo tenisą, mėgęs jodinėti vyras staiga pasirinko visai kitokį gyvenimą, tiksliau naują moterį, atsiradusią prie jo jau sunkiai susirgus.

Tad kas ta šalia R. Karpavičiaus atsiradusi paslaptinga kaunietė Aistė, tapusi antrąja žmona prieš pat jo mirtį? Kodėl ji taip aktyviai globojo milijonierių? Kas galėjo paruošti brangaus turto perėmimo planą? Kodėl niekas nežino apie jos praeitį, bet ką apie ją netikėtai prisiminė pagrindinis Kauno politikas Visvaldas Matijošaitis?

Kodėl bet ką nusipirkti galėjęs Raimondas atsisakė gydymo pas geriausius pasaulio medikus ir pasirinko paskutines dienas su Aiste, kuriai ir savo broliui padovanojo visą turtą?

Kova dėl R. Karpavičiaus milijoninio turto jau kelerius metus verda ne tik šalies teismuose, bet ir teisėsaugos pareigūnų kabinetuose, o kai kurie į tokias nuožmias turto dalybas įsitraukė dar esant gyvam pačiam Raimondui. Jie keliavo į Tenerifę kartu su mistinei kaunietei atstovaujančiais advokatais perimti ten esančios vilos, dėl to vėliau neteko pasitikėjimo ir darbo.

R. Karpavičiaus artimieji net neslepia, jog kai kas iš jų jau sulaukė itin įdomių pareigūnų užuominų, kad „atšoktų nuo testamento temos“, o milijonieriaus laidotuvėse atsisakė dalyvauti jo ilgamečiai bičiuliai, nes juos pasiekė kalbos, jog ten jau diriguoja ne kas kitas, o itin spalvinga asmenybė iš Tauragės, kuri mūsų šalies žiniasklaidoje daugybę metų bando pasirodyti kaip esanti nepriekaištingos reputacijos.

Ši dešimtoji D. Dargio knyga „Milijonieriaus testamentas meilės pinklėse. Nesibaigiantis turto dalybų kriminalas – pirmasis verslo detektyvas apie tai, kaip užvaldomas šimtamilijoninis turtas pašalinus net pačius artimiausius – žmoną, su kuria pragyventa daugiau nei keturis dešimtmečius, vienintelį sūnų, draugus bei artimuosius, ir pasiekiama, kad viskas, kas buvo uždirbta ir sukaupta, atitektų kai kam iš šalies…

Ir tai pirmoji D. Dargio knyga, kurią norėta nupirkti dar neišleidus, o vėliau ir grasinta.

Ruta Sepetys

Jūs – tai istorija

The New York Times bestselerių autorė Ruta Sepetys garsėja kuriamais ryškiais veikėjais ir šiurpinančiais siužetais. Parašiusi penkis apdovanojimų pelniusius istorinius romanus ir praleidusi nesuskaičiuojamą daugybę valandų skrupulingiems tyrimams, ji gali patvirtinti, kad stipraus kūrinio paslaptis slypi jūsų gyvenimo patirtyje.

„Jūs – tai istorija. Patarimai, kaip kurti pasitelkiant atsiminimus“ – vertinga patarimų knyga rašytojo karjeros siekiantiems žmonėms, drąsinanti pažvelgti į savo vidų ir iš giliai iškasti atsiminimus, atrasti juose autentiškus balsus ir įtikinamas detales, laukiančias, kol bus perkeltos ant popieriaus lapo. Meistriškai įausdama į kūrinį juokingas ir nuoširdžias savo gyvenimo istorijas, iliustruojančias rašymo meno aspektus (siužetą, veikėjų kūrimą, dialogą ir kt.), Ruta Sepetys įkvepia skaitytojus ir pateikia pluoštą rašymo bei tiriamojo darbo užduočių.

Knyga  „Jūs – tai istorija. Patarimai, kaip kurti pasitelkiant atsiminimus“ skirta kuriančiam jaunimui nuo 14 metų ir suaugusiesiems.

gėlės

Ina Les

Paskutinis pavasaris

Knyga „Paskutinis pavasaris“ pateko į 2022 m. suaugusiųjų literatūros konkurso trumpąjį sąrašą.

Tiems, kurie rado draugus visam gyvenimui. Ir visiems meilės romanų gerbėjams.

Nuo pat vaikystės Joana žinojo, kad privalo būti gera, jei nori būti mylima. Todėl nenuostabu, kad vienintelis jos troškimas išvažiavus studijuoti į sostinę – išlikti pavyzdinga, padoria dukra ir ištikima mergina.

Skaudi gyvenimo patirtis privertė Marių manyti, kad žmogus vertas tik tiek, kiek verti jo pasiekimai. Jis privalo visiems įrodyti, kad vaikystėje diagnozuotas aktyvumo ir dėmesio sutrikimas nesutrukdys jam pasiekti sėkmės. O santykiams jis neturi laiko – rinkdamasis seksą vietoj meilės vaikinas tikisi taip išvengti nuoskaudų.

Joana privalo atsispirti bendrabutyje sutiktam žaviam vaikinui su miglota praeitimi ir išlaikyti draugiškus santykius. Marius negali liesti Joanos – ji įsipareigojusi kitam, ir tai vienintelė riba, kurios vaikinas, slegiamas skaudžių vaikystės prisiminimų, prisiekė sau niekada neperžengti.

Vieną vakarą, kai ribos išsitrina ir sienos griūva, tenka rinktis – paklusti taisyklėms ar nors kartą peržengti ribas.

vaikinukas plika galva

Vidas Bareikis

VB knyga

„Ši knyga – tarsi dienoraštis: atvira, nuoširdi ir taikli. Tai Vido pokalbiai su savimi ir skaitytojais nebijant pripažinti padarytų klaidų, atrandant savo stiprybes ir dalijantis patarimais, kaip pasiekti užsibrėžtą tikslą.“
Algis Kriščiūnas, menininkas

„Nuostabi knyga. Iš tiesų gyvenime viskas paprasta, o kūrybiškumas gyvena pas visus. Tik vieniems geriau sekasi į žodžius ar melodijas sudėti tai, ką jaučia visi. Ši knyga patiks ne tik Vido fanams, bet ir kitiems, besidomintiems savimi bei pasauliu. Labai smagu rasti visas natas ir dainų žodžius. Mūsų su vaikais mėgstamiausia daina – „Pažiūrėk į mane, mama“. Einu mokytis groti.“
Beata Nicholson, gero gyvenimo ambasadorė

„Ponios ir ponai, atkeliauja naujas literatūros žanras – bareikizmas! Kai vienoje vietoje susijungia muzika, dinamika ir gyvenimiška išmintis, išeina wow rezultatas! Beje, knygoje kažkas pripaišė ir prirašinėjo markeriu, bet gal čia tik mano egzemplioriuje…“
Tomas Dirgėla, rašytojas

„Nežinau, kaip apsakyti tą jausmą, bet pirma reakcija buvo tokia: „Du klausytojai? O dabar pilna arena? Kaip jis tai padarė?“ Įkvėpimas kiekviename puslapyje ir noras, kad knyga nesibaigtų. Labai patiko patarimų skiltis – kiekvienas įtraukia apmąstyti ir savo gyvenimą. Ne apkrauna, o įpučia pozityvo ir noro pajudėti iš vietos. Kokia dovana yra kūrybos užkulisiai, istorijos, kaip gimė dainos ir natos! Knyga tokia tikra ir pulsuoja gyvenimu, apie kurį kartais mes visi pasvajojame: šeima, meilė, draugystė, pasiekimai ir galiausiai tiesiog laimė.“
Ieva Zasimauskaitė, dainininkė

Verified by MonsterInsights