Molėtų viešoji biblioteka dalyvauja šių metų Vilniaus knygų mugėje!

Kasmet vykstanti Vilniaus knygų mugė, į vieną erdvę suburianti visus knygų mylėtojus, kultūros ir meno renginių ištroškusius lankytojus, šiais metais kviečia su poeto Henriko Radausko eilėraščio „Pasaka“ baigiamąja eilute – „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“. Pilname nerimo pasaulyje bent trumpam galime nusikelti į pasaką, kurią kuria knygos. Knygų mugėje lankytojai nekantrauja persikelti į pasaką ir susitikti ne tik su knygų leidėjais, rašytojais, atlikėjais muzikos salėje, bet ir su bendruomenėmis ir bibliotekomis. Ne išimtis ir mes – Molėtų viešoji biblioteka šiemet mugės lankytojams yra paruošusi net 2 knygų pristatymus ir edukaciją vaikams.

Nenumaldomai artėjant kasmetinei knygų šventei, skelbiame Molėtų viešosios bibliotekos renginių sąrašą:

Vasario 22 d. (ketvirtadienis) 16:00-18:00 – edukacija vaikams ir tėvams „Apie molį ir Molėtus“. Molinukė ir jos pagalbininkai pakvies mugės lankytojus susipažinti su Molėtų kraštu, dalyvaujant viktorinoje „Pažinkime Molėtų kraštą“. Mažieji mugės lankytojai stalo žaidimų metu susitiks su savo mėgstamais pasakų herojais, o Molinukės molio puodynėse bus paslėptos spėlionės, kurias ištraukus lauks siurprizai.

Vieta: bibliotekų erdvė.

Vasario 22 d. (ketvirtadienis) 17:00 – knygos „Molėtų krašto istorinės atodangos“ pristatymas. Renginyje knygos rengėjai ir autoriai plačiau pristatys knygos turinį, papasakos apie leidinio rengimo procesą. Labai laukiame visų besidominančių Molėtų krašto istorija bei istorinių knygų leidyba.

Vieta: 5.2. salė.

Vasario 25 d. (sekmadienis) 15:00 – knygos „Nuo zacirkos iki lydekos: tradiciniai Molėtų krašto patiekalai“ pristatymas. Pristatymo metu išgirsite Anželikos Laužikienės knygos atsiradimo kelio istoriją, kaip pavyko surinkti net 180 autentiškų, Molėtų kraštui būdingų receptų? Kokių iššūkių kilo? Kodėl ši knyga tokia svarbi Molėtų krašto gastronominiam paveldui? Renginį moderuos Vytaras Radzevičius, dalyvauja autorė Anželika Laužikienė, prof. Libertas Klimka bei restorano „Ertlio namas“ šefas ir įkūrėjas Tomas Rimydis.

Vieta: 5.2. salė.

Lauksime knygų mylėtojų bibliotekos erdvėje bei renginiuose.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights