Apie Molėtų krašto žmones, įvykius, paveldą: knygos „Molėtų krašto istorinės atodangos“ pristatymas Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje

Vis dažniau atrandamas Molėtų kraštas kviečia kraštiečius sugrįžti, o miesto svečius pažinti Molėtus visomis prasmėmis: nuo laisvalaikio, pramogų iki istorijos, paveldo ir meno tradicijų. Pažinti Molėtų kraštą tikrai įdomu ir verta – čia, per įvairius istorinius periodus, persipynė didžių asmenybių likimai, o Molėtų krašto apylinkes pažymėjo ne vienas įdomus istorinis įvykis.

Sausio 31 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje įvyko knygos „Molėtų krašto istorinės atodangos“ pristatymas.

Knygos sutiktuvėse dalyvavo redkolegija: Valentinas Stundys, Austėja Jasaitienė, Gintautas Matkevičius bei knygos straipsnių autoriai: Jonas Satkūnas, Elena Pranckėnaitė, Gintautas Zabiela, Gintautas Šeikis, Arvydas Pacevičius, Anželika Laužikienė, Natalija Ališauskienė, Viktorija Kazlienė, Libertas Klimka, Violeta Jasinskienė. Molėtų rajono savivaldybės meras Saulius Jauneika dėkojo redkolegijos nariams už preciziškai ir atidžiai atliktą darbą ir džiaugėsi, kad knyga atskleidžia, kokie Molėtai yra turtingi tiek žmonėmis, tiek istorija.

Pristatymo metu buvo pristatytas knygos turinys, skyriai kuriuose net 29 profesionalūs autoriai (mokslo institucijų ir universitetų mokslininkai, kraštiečiai) ragina susipažinti su šiuo ne tik pačių kraštiečių, bet ir krašto svečių mylimu gamtos kampeliu skirtinguose istoriniuose etapuose. Redkolegija kalbėjo apie svarbų leidinio atsiradimo kelią, nuo idėjos iki įgyvendinimo, kilusius iššūkius. Į knygos sutiktuves susirinko Vilniaus molėtiškių klubo nariai, vilniečiai, miesto svečiai besidomintys Molėtų krašto istorija, istorinių knygų leidyba.

Tikimasi, kad ši knyga padės geriau pažinti Molėtų kraštą didesniam skaitytojų būriui – nuo jauno smalsuolio iki krašto svečio, o giliau besidomintiems šios vietovės istorija bei paveldu, tapti atspirties tašku naujų istorinių atodangų tyrinėjimams.

Po renginio svečiai turėjo progą leidinį įsigyti. Primename, kad leidinį galite įsigyti Molėtų turizmo ir verslo informacijos centruose.

Dėkojame renginio partneriams – Lietuvos nacionalinei Martyno Mažvydo bibliotekai už šiltą priėmimą ir suteiktą galimybę pristatyti knygą bibliotekoje.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights