Kviečiame į „EBSCO Publishing“ duomenų bazės nuotolinius mokymus

Kviečiame į EBSCO duomenų bazės mokymus vasario mėnesį. Mokymai vyks anglų kalba, būtina išankstinė registracija.

Primename, kad norintiems naudotis duomenų baze iš namų suteikiami slaptažodžiai: kreipkitės el. paštu dėl prisijungimo. Nurodykite savo vardą, pavardę bei skaitytojo pažymėjimo numerį. Prisijungimo duomenis Jums išsiųsime elektroniniu paštu.

MEDLINE Ultimate: aukščiausio lygio medicinos žinios
Vasario 8 d., 13:00 (45 minutės) | Registruotis
Sesija susideda iš dviejų dalių. Pradžioje pateiksime trumpą MEDLINE Ultimate aprašymą, kurio dėka dalyviai turės galimybę susipažinti su duomenų bazėje esančiu turiniu. Tada pereisime prie EBSCOhost platformos, kur aptarsime paiešką naudodami keletą realių pavyzdžių.

Paieška Education Source Ultimate
Vasario 13 d., 12:00 (45 minutės) | Registruotis
Sesijos metu apžvelgsime svarbiausius išteklius, esančius Education Source Ultimate – didžiausioje pasaulyje viso teksto tyrimų duomenų bazėje, skirtoje studentams ir specialistams. Duomenų bazėje yra informacijos apie ugdymą nuo ​​ankstyvos vaikystės iki aukštojo mokslo, taip pat daugiakalbio ugdymo, sveikatos ugdymo ir mokymo procese naudojamų testavimo metodų rinkinys. 

Praktiniai patarimai, kaip ieškoti slaugos literatūros naudojant CINAHL Ultimate
Vasario 14 d., 11:30 (45 minutės) | Registruotis
Praktinė sesija, kurios metu apžvelgsime CINAHL Ultimate paieškos parinktis. CINAHL Ultimate yra slaugos ir sveikatos tyrimų tyrimo įrankis, suteikiantis greitą ir lengvą prieigą prie geriausių žurnalų ir įrodymais pagrįstos informacijos. 

Mokymų ciklas Rašykite bakalauro ir magistro darbą su EBSCO!

1 dalis. Kaip EBSCO duomenų bazėse ieškoti recenzuojamos medžiagos? Paieškos strategijų kūrimo seminaras.
Vasario 20 d., 14:00 (60 minučių) | Registruotis
Mokymai, skirti visiems vartotojams, norintiems sužinoti keletą patarimų, kaip sukurti paieškos strategijas. Pažiūrėsime, kaip naudoti loginius operatorius, kaip sukurti išplėstinės paieškos strategiją, koreguoti paiešką, naudoti tezaurus, naudoti specialiuosius simbolius ir laukų kodus tikslesnėms paieškoms.

2 dalis.Naudingų EBSCOhost platformos funkcijų apžvalga
Vasario 22 d., 11:00 (45 min.) | Registruotis
EBSCOhost platforma yra ne tik vieta, kur mokslininkai gali atrasti mokslinę literatūrą, bet ir dirbti su visu tekstu ir bibliografija. Šio praktinio užsiėmimo metu apžvelgsime funkcijas, t. y. straipsnių išsaugojimą atskirame aplanke ir paieškos rezultatų bendrinimą su kitais, paieškos istorijos naudojimą, duomenų išsaugojimą bibliografijos tvarkytojams, įskaitant Zotero ar Mendeley, ir straipsnių išsaugojimą Google disko paskyroje.

Verified by MonsterInsights