Žiemos naujienos Vaikų skaitykloje/vasaris

mergaitė nardo su kašalotu

Jurga Vilė

Kašalotų radijas

Dominga turi neįprastą draugę – didelę baltą kašalotę Sniegę. Tiesa, Sniegė gyvena toli, prie paslaptingojo kaimelio A krantų. Ta vieta žemėlapiuose nepažymėta, bet Domingos šeima ją atrado jau seniai ir kiekvienais metais ten vasaroja. Kaimelio gyventojai stebisi atvykėlių draugyste su banginiais. Įprastai kašalotai labai atsargūs, neplaukia arti kranto, žmonių vengia, bet vos pasirodžius Domingai, jos broliams ir seserims iškart susiburia įlankoje ir džiaugsmingai čerškia. Tai toks keistas garsas, lyg sugedusio radijo. Nors Domingos mama sako, kad kašalotų radijas nesugedęs, o tik truputį senoviškas. O kaip jums atrodo? Įsijunkite ir paklausykite.

Lašas jūroje – tai daug ar mažai? Begalybėje svarbus kiekvienas lašas. Be jo tos begalybės ir nebūtų. „Kašalotų radijas“, kaip ir kitos rašytojos Jurgos Vilės serijos „Lašas jūroj“ knygelės, pasakoja istorijas apie gyvius. Kiekvienas jų turi savo vietą įvairiaspalviame gyvūnų pasaulyje. Visi jie svarbūs. Nuo voriuko iki kašaloto. Mes, žmonės, taip pat esame to pasaulio dalis. Saugokime jį, tausokime!

vaikai su policininke

Marianne Gretteberg Engedal

Policininkė ir vagis

Iliustruotojos Marianne Gretteberg Engedal knyga „Policininkė ir vagis“ yra „Dešrelių vagies“ tęsinys.

Šioje istorijoje vėl sutiksime pamėgtus knygos „Dešrelių vagis“ herojus – Egilį, gimusį vagių šeimoje, bet pakeitusį profesiją ir nebevagiantį, bei geriausią jo draugą Dešrių. Egilis labiausiai pasaulyje mėgsta Dešrių, o Dešrius labiausiai pasaulyje mėgsta dešreles. Vieną dieną jie išsiruošia į klasės iškylą ir prie jų prisijungia neseniai į miestelį atsikrausčiusi policininkė Perita. Žinoma, per iškylą nutinka vagystė. Kas gi yra tikrasis vagis? Ar Egilis vėl ėmėsi senojo amato, o gal tai apsimetėlė policininkė? Kieno pusėn stos Dešrius? Ar draugystė išlaikys šį išbandymą?

tėtis su berniuku

Volodymyr Vakulenko-K

Tėčio knyga

„Tėčio knygą“ poetas parašė savo sūnui Vitalikui. Linksmi, žaismingi eilėraščiai pasakoja juokingas istorijas apie kurmį, kuris norėjo išsivirti giros, tačiau pridėjo per daug lapų ir išėjo sriuba, apie arbatinuką, kuris susirgo sloga ir pro užsikimšusią nosį negalėjo pilstyti arbatos, apie dramblį, kuris puikiai prižiūrėjo gėles, nes turėjo nosį-laistytuvą, apie berniuką, jojantį į darželį ant tėčio sprando, apie vorus, kurie voratinkliais gaudė juoką ir pardavinėjo jį kitiems gyvūnams. Volodymyro poezijos pasaulis kupinas humoro, optimizmo ir šviesos. Ne kiekvienas tėtis gali rašyti savo vaikams eilėraščius, tačiau kiekvienas gali juos skaityti. Jie melodingi, lengvai įsimenami, suteiks džiaugsmo ir padės kurti tarpusavio ryšį.

bėgantis vaiduoklis

Oskaras Vaildas

Kentervilio pilies vaiduoklis

Senovinę anglišką pilį įsigijusiam Amerikos ambasadoriui nė motais, kad joje jau daug metų vaidenasi. Praktiškasis amerikietis prietarais netiki ir yra šventai įsitikinęs, jog vaiduoklių nėra.

Bet vaiduoklis iš tiesų egzistuoja, ir naujieji gyventojai priversti tai pripažinti. Tik ar pavyks šmėklai įbauginti ambasadoriaus šeimą, o ypač neklaužadas dvynukus?..

„Kentervilio pilies vaiduoklis“ – vienas brandžiausių anglų rašytojo Oskaro Vaildo (1854–1900) kūrinių, pasaulinės grožinės literatūros perlas. Nors sukurtas prieš daugelį metų, jis ir šiandien žavi skaitytoją siužeto paslaptimi, šmaikščiu dialogu, subtilia ironija. Knyga skiriama tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.

vaikai lipa į kontrabandininkų bokštą

Enid Blyton

Šauniojo penketuko nuotykiai

Kas iš bokšto siunčia slaptus signalus? Kodėl cirko artistai trokšta, kad vaikai kuo skubiau išsinešdintų iš naujosios stovyklos? Ką rezga kaimynystėje įsikūręs atvykėlis? Skaitydami šią knygą, kartu su Šauniuoju penketuku – Džulianu, Diku, Džordžina, Ane ir šunimi Timu – patirsite aibes neįtikėtinų nuotykių!

Vaikų literatūros klasika tapusi knygų serija apie Šaunųjį penketuką legendinei anglų vaikų rašytojai Enidai Blaiton pelnė pasaulinę šlovę. Pagal Šauniojo penketuko siužetus sukurtas ne vienas televizijos ir kino filmas, knygos įvairiomis kalbomis leidžiamos milijoniniais tiražais, jas labai mėgsta viso pasaulio vaikai. Enidos Blaiton kūrybinis palikimas vaikams išverstas daugiau kaip į 90 kalbų.

Skaitydami šią knygą „Penketukas „Kontrabandininkų bokšte“. Klajojančio cirko paslaptis. Vėl Kirino saloje“, kartu su Šauniuoju penketuku – Džulianu, Diku, Džordžina, Ane ir šunimi Timu – patirsite aibes neįtikėtinų nuotykių!

meškiukas eina dirbti ir nešasi kūjį

Michael Bond

Pedingtonas darbuojasi

Grįžęs iš kelionės į gimtąjį Peru, Pedingtonas negaišta laiko ir imasi darbų. Akcijų birža, kirpykla, pono Kario virtuvė… Meškiukas net šoks baletą. Nėra to, prie ko jis nesugebėtų prikišti savo marmeladuotos letenos, ir niekas nėra apsaugotas, kai Pedingtonas imasi darbo… bet visada būna įdomu ir linksma!

„Pedingtonas darbuojasi“ – septintoji vaikų literatūros klasika tapusios serijos apie nenuoramą meškiuką Pedingtoną dalis. Smagūs ir visada juokingi meškiuko Pedingtono nuotykiai džiugina vaikus visame pasaulyje jau daugiau nei 60 metų!

pirmykščiai žmonės ir mamutas

Iliustruota žmonijos istorija vaikams

Priešistorinio žmogaus protėviai atsirado Afrikoje prieš daugiau nei 6000000 metų. Ši knyga „Iliustruota žmonijos istorija vaikams“ – langas į įdomų ir paslaptingą priešistorinį pasaulį. Sužinosite, kaip evoliucionavo ir kaip sunkiai gyveno žmonės įvairiais priešistoriniais laikotarpiais. Taip pat perskaitysite daugybę įvairių faktų apie priešistorinių žmonių buitį.

Knygos „Iliustruota žmonijos istorija vaikams“ pabaigoje rasite skyrių „Ar nori tapti priešistorinis?“ – jis padės jums įsivaizduoti, koks nelengvas ir pavojingas buvo mūsų tolimųjų protėvių gyvenimas.

sumaištis

Matt Cosgrove, Eva Amores

Blogiausia gyvenimo savaitė! Ketvirtadienis

Ar TAU kada pasitaikė BLOGA SAVAITĖ?

Justinui Meilučiui tikrai pasitaikė. PATI blogiausia!

PIRMADIENIS vimdė, ANTRADIENIS sprogo, TREČIADIENIS buvo pašėlęs, o dabar… KETVIRTADIENIS!

Justinui visiškai ne savo noru tapus įžymybe, gėdingiausios jo gyvenimo akimirkos dabar transliuojamos visame pasaulyje. Ar būtinai viskas, kas blogiausia, turi nutikti tiesioginiame eteryje?

Kai jau ima atrodyti, kad pagaliau viskas klostysis geryn – juk jis dabar turi naują Geriausią Žymų Draugą, ir dar bendravardį, – viskas vėl ima riedėti nelaimių bedugnėn. Pats tikriausias išbandymas – supainiota tapatybė ir pagrobimas – mūsų nelaimingą herojų užklups iš pasalų!

šiaurės pašvaistė, mergaitę puola vilkolakiai

Malin Falch

Šiaurės pašvaistė. Kelionė į Trolių slėnį

LEISKIS Į KELIONĘ PO PASAKŲ NORVEGIJĄ!

Vieną naktį Sonją aplanko nepažįstamas, bet kažką primenantis berniukas. Pasirodo, kad jis iš kito pasaulio. Sonja užsimano vykti drauge ir tą pasaulį pamatyti savo akimis. Per Šiaurės pašvaistės tiltą jie patenka į kitokią Norvegiją – tai stebuklų šalis, kurioje gyvena vikingai, troliai ir kalbantys gyvūnai. Visa tai užburia Sonją nuo pat pirmų akimirkų, tačiau netrukus ji supranta, kad čia tyko ir pavojai… Troliai į mergaitę žvelgia įtariai, mano, kad ji yra vikingų, didžiausių jų priešų, šnipė. Nuotykis prasideda!

2018 m. Norvegijoje Malin Falch knyga „Šiaurės pašvaistė. Kelionė į Trolių slėnį. 1 dalis“ apdovanota „Pondus“ premija, skiriama komiksų piešėjams, o knygynų tinklo ARK skaitytojų išrinkta geriausia metų knyga vaikams.

lašelis Tirliukas sėdi ant žemuogės lapo

Alvilė Rimaitė

Tirliuko sodas

Ką darytum, jei sužinotum, jog tavo pasaulis skaičiuoja paskutines dienas? Kad visa, kas tau brangu, pasmerkta pražūčiai?

Tirliukas ryžtasi išgelbėti savąjį pasaulį – taip karštai branginamą sodą: gimtąją kūdrą, upeliuką, kailiniuotą, sparnuotą, dūzgiančią, žiedais bei žolynais šnarančią ir šakomis siūbuojančią gyvybę.

Tačiau kaip nuveikti jūros didumo darbą, jei esi tik mažas lašelis?

Leidęsis į neįtikėtiną žygį, Tirliukas susiduria su klastingais, pavojingais, o kartais ir juokingais priešais, gelbėjasi padedamas ištikimų draugų ir patiria aibę kitų nuotykių.

Ir visa tai – pačių tikriausių stebuklų kupiname miškų, pievų, pelkių, sodų ir vandenų pasaulyje. Mūsų nepaprastoje ir tokioje turtingoje gamtoje.

mergaitė įbridus į upę, už jos degantis miestas

Kimberly Brubaker Bradley

Dėl laisvės

1940-ųjų popietę įprastas Siuzanos gyvenimas sudūžta į šipulius. Gimtojo miestelio aikštėje nukritus bombai, merginos akyse žūsta kaimynė. Iki tol karas atrodė taip toli. Netrukus Siuzanos šeima lieka be namų – atėję vokiečių kariai juos tiesiog iškrausto.

Mergina visą dėmesį sutelkia į dainavimą – dalyką, kuris ją džiugina labiau už viską. Siuzana ruošiasi tapti operos soliste. Pakeliui į pamokas ir repeticijas ji mato vis daugiau ženklų, atskleidžiančių nacių nusikaltimus. Merginos susirūpinimas dėl šalies likimo taip pat nelieka nepastebėtas. Siuzana gauna be galo pavojingą pasiūlymą, kurio negali atsisakyti. Tapusi slapta šnipe ji kasdien rizikuoja gyvybe dėl gimtosios Prancūzijos.

Tikros istorijos įkvėptas pasakojimas „Dėl laisvės“ apie paauglę, padėjusią savo šaliai iškovoti laisvę.

pasviręs bokštas

Christelle Dabos

Veidrodžių viešnia 3. Babelio atmintis

Ofelija turi nemažai talentų: ji moka vaikščioti kiaurai veidrodžius ir savo rankomis nuskaityti daiktų atmintį. Ir dar sugeba nuolat papulti į bėdą, o paslaptys, regis, pačios ją susiranda. Ko dar reikia, kad taptum detektyve? Tad Ofelija, apsiginklavusi kitu vardu bei padirbtais dokumentais, keliauja į Babelį – stebuklingą miestą, kuriame slypi atsakymai į svarbiausius klausimus apie pasaulio praeitį ir ateitį.

Babelio arka garsėja modernumu, nepriekaištinga tvarka ir sumaniais robotais. Tačiau po paviršine ramybe ir blizgesiu slypi gyventojų nepasitenkinimas ir baimė. Ofelija gan greit susigaudo, kad čia beveik niekuo negalima pasitikėti. Ar merginai pavyks išvengti jai spendžiamų žabangų? Ar dar kada išvys savo vyrą Torną?

Trečiojoje kvapą gniaužiančios serijos „Veidrodžių viešnia“ dalyje „Babelio atmintis“ – fantastiški miestai, mirtinai pavojingos žinios ir dar daugiau paslapčių.

Prieš daugybę amžių pasaulis suskilo į gabalus. Dabar jį sudaro atskiros ore plūduriuojančios salos, vadinamos arkomis. Visų jų visuomenės vystėsi nepriklausomai vienos nuo kitų, kiekvienos gyventojai turi savų ypatingų magiškų galių, tačiau visi paklūsta savo protėviams – pusiau dieviškoms būtybėms, iš kurių ir paveldėjo stebuklingus gebėjimus.

Ofelija, turinti ypatingą talentą perskaityti įvairių objektų atmintį, buvo priversta išvykti iš gimtosios Animos į atšiaurią Polio arką, kad sudarytų politinę santuoką su jai visai nepažįstamu žmogumi. Jos būsimasis vyras Tornas nuo pat pradžių pasirodė šaltas ir nemalonus, tačiau įvykiams klostantis vis painiau, ima aiškėti, kad šioje intrigų karalystėje mergina gali pasitikėti tik juo. Kai rūmuose vienas po kito ima paslaptingai dingti žmonės, o pati Ofelija ima gauti keistus grasinančius laiškus, pagrindinei veikėjai prireiks tapti dar ir detektyve.

Verified by MonsterInsights