Pirmoji 24-osios Vilniaus knygų mugės diena

Štai ir atėjo ilgai lauktas didžiosios Vilniaus knygų mugės savaitgalis, sukviečiantis visus knygų mylėtojus, rašytojus, leidyklas, bibliotekininkus, atlikėjus ir menininkus. Vasario 22 d., pirmoji Vilniaus knygų mugės diena, prabėgo lyg akimirka. Kasmet vykstanti Vilniaus knygų mugė, į vieną erdvę suburianti visus knygų mylėtojus, kultūros ir meno renginių ištroškusius lankytojus, šiais metais kviečia su poeto Henriko Radausko eilėraščio „Pasaka“ baigiamąja eilute – „Pasauliu netikiu, o pasaka tikiu“. Pilname nerimo pasaulyje bent trumpam galime nusikelti į pasaką, kurią kuria knygos. Knygų mugėje lankytojai nekantrauja persikelti į pasaką ir susitikti ne tik su knygų leidėjais, rašytojais, atlikėjais muzikos salėje, bet ir su bendruomenėmis ir bibliotekomis. Ne išimtis ir mes – Molėtų viešoji biblioteka kvietė mugės lankytojus patirti Molėtus per istoriją, edukaciją apie molį ir legendas.

Bibliotekų erdvėje Molinukė, bibliotekininkė Liuda ir savanorė Vesta kvietė vaikus ir suaugusius pažinti Molėtus molio puodynėje slypinčiomis mįslėmis, lipdant molinukus, spalvinant Molėtus ir klausantis legendų apie Molėtus ir jo apylinkes. Molinukę aplankė ir Molėtų rajono savivaldybės meras Saulius Jauneika, vicemerė Vaida Saugūnienė, Kultūros ir švietimo skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintautas Matkevičius ir mero patarėjas Valentinas Stundys.

Džiaugiamės, kad didžiojoje mugėje galėjome pristatyti dar gruodį išleistą knygą „Molėtų krašto istorinės atodangos“. Pristatyme dalyvavo Valentinas Stundys, knygos sudarytoja Austėja Jasaitienė, Molėtų rajono savivaldybės meras Saulius Jauneika, doc. dr. Juozapas Blažiūnas, istorikas, rašytojas Gediminas Kulikauskas. Žodį taip pat tarė vieno iš knygos straipsnių autorė, etnologė Gražina Kadžytė. Knygos pristatymą lydėjo šiltas pokalbis apie labiausiai nustebinusius dalykus rašant ir sudarant knygą, Molėtų istorines atodangas, kuo šis leidinys ypatingas ir kokį potencialą šį tema savyje talpina.

Visų besidominčių mūsų krašto istorija laukėme Lietuvos turizmo informacijos centrų asociacijos stende, prie kurio sustojo ir Lietuvos respublikos prezidentas Gitanas Nausėda.

Ačiū visiems atėjusiems į knygos pristatymą, stabtelėjusiems prie mūsų stendo bei pasilabinusiems su Molinuke. Visų lauksime vasario 25 d. (sekmadienį) knygos „Nuo zacirkos iki lydekos: tradiciniai Molėtų krašto patiekalai“ pristatyme!

Verified by MonsterInsights