Pavasario naujienos Vaikų skaitykloje/kovas

peliukai mieste

Skaistė Dirgėlienė

Otis keliauja atostogauti

Peliukas Otis ruošiasi keliauti atostogų. Jis susikrauna lagaminą ir nekantrauja pirmą kartą skristi lėktuvu. Nors Otis seniai svajoja apie tokią kelionę, jis čia patirs ne tik galybę smagių nuotykių – pasiklydęs išsigąs, pasiilgs namų.

Knyga padeda vaikams pasiruošti kelionei, supažindina su oro uosto aplinka, patikros procedūromis, o svarbiausia – pasakoja, su kokiais jausmais ilgų atostogų metu susiduria vaikai. Knygelėje aprašyta nuosekli kelionės eiga, tai padrąsins keliauti besiruošiančius vaikus. Psichologės patarimai bus naudingi tėveliams, organizuojantiems šeimos atostogas.

šuniukas sėdi ant didelio motociklo, šalia moteris ir du šuniukai

Cara Stevens

Superplovykla. Riedulys ir jo būrys

Brum brum brum! Tuojau prasidės automobilių lenktynės. Greičio meistras nenusiteikęs lenktyniauti sąžiningai ir pasiryžęs žūtbūt sustabdyti merę Greitvėją. Tačiau Riedulys ir jo būrys to neleis. Jie tuojau pastatys automobilių plovyklą, ir apterštas merės motociklas ims žvilgėti kaip naujas!

Susipažinkite su šauniaisiais šunyčiais statybininkais ir leiskitės kartu į nuotykį.

Riedulys ir jo būrys – nenuilstantys ir sumanūs statybininkai, kurie visuomet atskuba į pagalbą netoli Nuotykių įlankos esančio Statybininkų užutėkio gyventojams. Knyga sukurta pagal animacinį „Nickelodeon“ televizijos kanalo serialą „Riedulys ir jo būrys“, priklausantį milijonus vaikų sužavėjusiam „Šunyčių patrulių“ pasauliui.

žmonės skaito knygas

Tomas Dirgėla

Domas ir Tomas. Dingusio Dirgėlos byla

Visi pasaulio automobiliai, traukiniai ir lėktuvai juda viena kryptimi – į Vilniaus knygų mugę! Ten laukia daugybė knygų, rašytojų, koncertų, pokalbių ir net susitikimas su pačiu Tomu Dirgėla, dėl kurio į mugę važiuoja ir puikiai žinomo Miestamiesčio gyventojai. Tėvai ir vaikai skaičiuoja paskutines minutes iki renginio: liko dvidešimt sekundžių, septynios, dvi, viena… Bet Tomas Dirgėla NEPASIRODO!

Kas nutiko mylimam vaikų rašytojui? Gal jį pagrobė ateiviai? O gal nepagrobė? O gal perskaitykit šią knygą ir viskas bus aišku?

pro apsnigtą mišką važiuoja traukinys, šalia jo stovi du vaikai

Kristina Ohlsson

Didžiosios traukinių mįslės byla

Sveiki atvykę į Vaiduoklių biurą!

Po šimto metų pertraukos miestelyje vėl atidaroma traukinių stotis. Bet vaiduoklis daro viską, kad traukiniai į jį negalėtų atvykti! Miestelio meras nusivylęs ir į pagalbą kviečiasi Elsą ir Kalį iš Vaiduoklių biuro. Kas tas vaiduoklis ir kodėl jis trukdo traukinių eismui?

Elsai ir Kaliui reikės išspręsti jaudinančią, linksmą ir sudėtingą bylą!

„Vaiduoklių biuras“ – tai intriguojanti švedų trilerių meistrės Kristinos Ohlsson detektyvinė serija, skirta pradinių klasių moksleiviams. „Didžiosios traukinių mįslės byla“ – ketvirtoji savarankiška šios serijos knyga. Nuotaikingas istorijų iliustracijas sukūrė Moa Wallin.

moteris sėdi ant grindų ir laiko rankose indelį su pieštukais, šalia Netvarkos nykštukas

Renata Lazdin

Tvarkingų ir laimingų namų knyga

Tai knyga ir tėvams, ir vaikams.

Knygoje „Tvarkingų ir laimingų namų knyga“ edukologė Renata Lazdin kviečia tėvus atrasti sumanų vaiko daiktų ir dienos organizavimą. Tvarka pakeis ir vaiko elgesį bei visos šeimos savijautą kasdienybėje.

O Netvarkos nykštukas kviečia drauge atlikti nuotaikingas, spalvotas užduotis, kurios į tvarkos atradimą įtraukia ir vaikus. Skaitykite kartu ir rinkdamiesi, ką veikti, meskite kauliuką.

Knygoje „Tvarkingų ir laimingų namų knyga“ atrasite būdus suteikti daugiau ramybės niekada nesustojantiems vijurkams.

upė teka per senovinį miestą

Sarah J. Maas

Vidurnakčio karūna. Ciklo „Stiklo sostas“ 2-oji knyga

Sarah J. Maas „Vidurnakčio karūna“. Serijos „Stiklo sostas“ antra knyga skirta skaitytojams nuo 14 metų.

Antroji kraują kaitinančios serijos „Stiklo sostas“ dalis „Vidurnakčio karūna“ skaitytojus grąžina į melo nualintą kraštą, kurį nuo pražūties gali išgelbėti tik jaunos merginos tiesa.

Žudikė Selena laimėjo žiaurų konkursą ir tapo karaliaus kovotoja. Tačiau ji toli gražu nėra ištikima karūnai. Selena žino, kad valdovas, kuriam ji tarnauja, yra blogio įsikūnijimas.

Mėginant įminti pilies paslaptis, nukenčia Selenos artimiausi ir brangiausi. Dabar niekas nėra apsaugotas nuo įtarimų – nei sosto įpėdinis Dorianas, nei sargybos vadas Čeolas, su kuriuo Selena sieja ypatingas ryšys, nei jos geriausia draugė, maištingoji užsienio princesė Nehemija.

Bet vieną klaikią naktį paslaptys, kurias jie visi saugo, nuveda į neapsakomą tragediją. Selenos pasauliui griūvant, ji priversta atsisakyti to, kas brangiausia, ir apsispręsti, kur slypi jos tikroji ištikimybė ir už ką ji pasirengusi kovoti.

ant akmens stovi valdovas su kardu, šalia kariai su lankais

JJ. R. R. Tolkien

Hurino vaikai

Pirmajame Viduržemio amžiuje, likus šešiems tūkstančiams metų iki „Žiedų valdove“ aprašomų įvykių, elfų, žmonių ir nykštukų pasaulį apgaubė Tamsos valdovo Morgoto šešėlis. Žymiausi elfų ir žmonių kariai žuvo Nesuskaitomų Ašarų mūšyje, o jų žemes užplūdo Morgoto tarnai ir pakalikai. Tačiau juodžiausioje tamsoje sužibo nauja viltis, kai karo dėl Viduržemio arenoje pasirodė Morgoto nelaisvėje kankinamo Hurino sūnus Turinas su nuožmių atskalūnų būriu.

Milžiniškoje Angbando tvirtovėje – Geležies Pragare įsikūręs Morgotas burtais, klasta ir žiaurumu naikino žmonių ir elfų karalystes, o Hurino vaikams skyrė patį baisiausią, mirtiną prakeiksmą. Prieš Turiną ir jo seserį Nienorą Morgotas pasiuntė savo baisųjį tarną Glaurungą – galingą dvasią, turinčią milžiniško besparnio ugnimi alsuojančio drakono pavidalą. Glaurungas pašaipiai ir kandžiai griauna Turino ir Nienoros likimą, melu ir apgaule įgyvendindamas Morgoto prakeikimą.

Ankstyviausios šios J. R. R. Tolkieno sukurtos „Hurino vaikų“ sakmės versijos siekia Pirmojo pasaulinio karo pabaigą ir keletą paskesnių metų. Gerokai vėliau, jau baigęs „Žiedų Valdovą“, šią sakmę jis parašė iš naujo išplėsdamas, papildydamas ir siužetą, ir personažų charakterius. Sakmė tapo viso jo tolesnio darbo apie Viduržemį šerdimi. Vis dėlto pačiam Tolkienui nepavyko jos baigti. Šį monumentalų darbą po tėvo mirties atliko Christopheris Tolkienas – po ilgo ir kruopštaus rankraščių tyrimo sudėliojo sklandų ir svetimų redakcijų neiškraipytą pasakojimą.

Verified by MonsterInsights