„Biblioteka: spausk Patinka!“

Lietuvos bibliotekininkų draugija 2012 metų balandžio 23 – 29 dienomis skelbia 12-ąją Nacionalinę Lietuvos bibliotekų savaitę.

Savaitės idėja: parodyti, kad bibliotekos – bendruomenes telkianti ir vienijanti erdvė. Čia puoselėjamos senos tradicijos ir kuriamos naujos, čia gimsta inovatyvūs sprendimai ugdant laisvą ir kūrybingą asmenybę, čia moderniausios informacinės technologijos tampa įrankiais pažinti, mokytis ir mokyti kitus Visą savaitę rajono bibliotekose vyks renginiai, buriantys ir vienijantys bendruomenes. Bibliotekos kvies savo draugus, partnerius gyvoms diskusijoms ir virtualiam bendravimui socialiniuose tinkluose, organizuos konkursus (nuotraukų, filmų, rašinių, piešinių) „Aš esu bibliotekos draugas” ir apdovanos geriausius draugus.

Savaitė prasidės 2012 m. balandžio 23 d., 12 valandą bendru renginiu visose Lietuvos bibliotekose. Tai jau tradicija tampantis renginys, kurio metu kviečiame savo bendruomenės narius iš naujo atrasti garsiausių Lietuvos rašytojų kūrinius, klausytis jų ar savitai interpretuoti. 2012 – ieji paskelbti Maironio metais, todėl kviesime drauge ir kitaip skaityti Maironį.

Visuose bibliotekos skyriuose kartu su lankytojais siekiame rekordo – nunerti Draugystės juostą – 625″, nes Molėtai švenčia tokį jubiliejų. Taip pat kuriame „Linkėjimų puokštę Molėtams” – vaikai nupiešė ir iškarpė gėles, jas padėjome įvairiose bibliotekos erdvėse ir kviečiame lankytojus ant jų užrašyti ką nors gero, ką nors palinkėti Molėtų miestui ir jo žmonėms. Surinktų linkėjimų žiedus iškabinsim ant „Draugystės juostos – 625″.

Molėtuose savaitė baigsis balandžio 27d. konferencija „Biblioteka – bendruomenę vienijanti erdvė”, skirta bibliotekos 75 – ečiui ir tradicine knygų muge, kurios metu vyks prekyba knygomis, susitikimai su autoriais ir leidėjais. Ateikite į biblioteką, tapkite mūsų draugu. Kurkime naujovišką biblioteką kartu!

Plačiau apie renginius – “Bibliotekų renginiai”.

Direktorė Virginija Raišienė

Verified by MonsterInsights