Apie sveikatą ir naują knygą

Spalio paskutinį penktadienį viešoji biblioteka kartu su partneriu – Molėtų švietimo centru pakvietė bendruomenės narius pakalbėti apie sveikatą ir naują Sigučio Obelevičiaus knygą „Gamtos dovanos”.

Knygą pristato autorius

Pirmajame pokalbyje tema „Šiandien tikrai galime gyventi be vaistų” dalyvavo Natūraliosios medicinos profesorius Liudvikas Šalčius ir rajono bibliotekininkai. Lektorius jau daugelį metų tyrinėjantis ilgaamžių gyvenimo būdą ir mitybą, onkologijos priežastis ir gydymą, kvietė mokytis gyventi be vaistų. L. Šalčius pateikė vertingos informacijos kaip geriau pažinti save, savo kūną ir protą. Pasak lektoriaus, egzistuoja kūno kalbos siunčiami ženklai – išdavikai, kuriuos išmanant galima padėti ne tik sau, bet ir kitiems. Maitintis turėtume taip, kad maistas būtų kaip vaistas, o vaistų organizmui reikia nedaug. Kilo daug klausimų, į kai kuriuos lektorius atsakė individualiai.

Tą pačią dieną Molėtų dailės galerijoje pristatyta naujausia Anykščių mero, Traupio botanikos sodo įkūrėjo Sigučio Obelevičiaus knyga „Gamtos dovanos”. Tai šeštoji mero pareigas ir pomėgį gamtai derinančio autoriaus knyga, kurią išleido leidykla „Alma littera”.

Bibliotekos direktorė Virginija Raišienė džiaugėsi, kad organizuoti šį susitikimą ir pristatyti knygos autorių ypač malonu, nes S. Obelevičius daug metų dirbo Molėtuose, daugeliui susirinkusių į susitikimą yra gerai pažįstamas. Kalbinti autorių maloniai sutiko Molėtų švietimo centro direktorė Roma Žvinienė, kuri jau daug metų pažįsta S. Obelevičių kaip kolegą biologą. Vyko įdomus šiltas pokalbis. Knygos autorius, sukaupęs didelę žaliosios aplinkos puoselėjimo patirtį, pateikė susirinkusiems daug patarimų apie įvairius augalus ir jų panaudojimo galimybes. Pasak autoriaus, knyga naudinga visiems, besidomintiems gamta, daržininkyste, gėlininkyste, gydomosiomis žolelėmis ir netgi tiems, kurie mėgsta eksperimentuoti virtuvėje. Žinių knygai „Gamtos dovanos” S. Obelevičius sėmėsi iš įvairių užsienio straipsnių, knygų ir enciklopedijų, tačiau tokia knyga pranašesnė už internete randamą informaciją – vertės jai prideda asmeninė autoriaus patirtis.

Knyga „Gamtos dovanos” iliustruota S. Obelevičiaus sūnaus, biologijos studento originaliomis, Traupio botanikos sode darytomis nuotraukomis.

Visi žinom, kad prisijaukinti rudenį ir pasiruošti žiemai ne taip lengva – trūksta šviesos ir saulės šilumos. Tikimės, kad dalyvavusiems penktadienį renginiuose įgyta patirtis ir teigiamos emocijos padės jaustis jaukiai ir sveikai.

Nijolė Stančikienė

Verified by MonsterInsights