Dovanojo šventę

Antrą Kalėdų dieną, po Šv. Mišių, kunigo M. Grendos paraginti, Stirnių parapijos žmonės skubėjo į renginį Mindūnų bendruomenės salėje.

Renginį organizavo Mindūnų bibliotekininkė S.Vyšniauskienė ir kultūros vadybininkė I.Rimydienė. Į šventinį renginį gausiai susirinko tėveliai su vaikučiais, pasisvečiuoti pas gimines atvykę svečiai ir kiti mindūniškiai. Susirinkusius su šventėmis sveikino Mindūnų seniūnijos seniūnė V.Salapėtienė, kultūros vadybininkė I. Rimydienė, atvykę kolektyvai: lėlių teatro,,Rudnosiukas” vadovė L.Grigelevičienė, Kirdeikių kaimo kapela, vadovė D.Aidukienė ir Suginčių muzikantų kolektyvo vadovas S.Veršelis.

Stebėjome Dubingių lėlių teatro ,,Rudnosiukas” pasirodymą. Įspūdingos lėlės užbūrė susirinkučius vaikučius, neabejingi buvo ir stebėję pasirodymą suaugusieji, palydėję pasirodymą gausiais aplodismentais.

O kokia gi šventė be Kalėdų Senelio? Jį atlydėjo 3 pingvinai. Kalėdų Senelis su pingvinais ir ,,Rudnosiuko” artistais pašoko, pabendravo su vaikais ir išdalino dovanas. Kalėdų senelį išlydėjo pas kitus vaikus.

Šventę tęsė į svečius iš Utenos rajono atvykusi Kirdeikių kaimo kapela.

Svečiai džiugino gražiomis dainomis ir melodijomis. Mindūniškiai atsidėkojo gausiais aplodismentais, o svečiai sutiko po pertraukos dar pakoncertuoti. Savo pažadą įvykdė.

Linksmas Suginčių muzikantų kolektyvas savo atliekamais kūriniais viliojo susirinkusius šokti. Neliko muzikai abejingas nė vienas atėjęs į šventę. Sukosi poromis ir rateliais.

Kultūros vadybininkė Irena Rimydienė organizavo įvairius žaidimus. Vyrai ,,mezgė” (ant virbalų turėjo suverti kuo daugiau riestainių užrištomis akimis), moterys turėjo pabūti ,,statybininkėmis” (iš vienkartinių stiklinių pastatyti kuo aukštesnį statinį), kiti minė mįsles ir žaidė įvairius žaidimus.

Šventės dalyviai vaišinosi suneštinėmis vaišėmis, dainavo dainas.

Šventė tęsėsi ilgai, niekas neskubėjo skirstytis. Gera nuotaika, smagus pabendravimas džiugino kiekvieną.

D. Klimienė

Renginyje

Verified by MonsterInsights