Helovino šventė Bijutiškyje

Spalio 31-ą dieną, kultūros vadybininkė ir bibliotekininkė, mažuosius bijutiškiečius sukvietė į pačią baugiausią ir šiurpiausią „Vaiduoklių šventę”. Į šventę vaikai rinkosi išradingai pasipuošę, veido makiažas priminė mistines, bauginančias būtybes, nešini savo rankomis išskaptuotais, išpjaustytais kreivomis šypsenomis ir baisiomis akimis, moliūgų galvomis.

Vakaro metu buvo renkamas išradingiausiai išpjaustytas moliūgas. Sunku buvo išrinkti, nes visi moliūgai vienas už kitą gražesni buvo. Vėliau buvo žaidžiami įvairūs žaidimai, menamos mįslės, kuriamas baisus heloviniškas pasakojimas, kurį skaitant, šiurpuliukai kūnu bėgiojo. Aišku nei vienas vakaro dalyvis neliko neapdovanotas.

Baigiantis šventei, vaikai savo moliūgais papuošė kiemo kalnelį. Moliūgų šviečiančios galvos džiugina kaimo gyventojus ir pravažiuojančius ne tik dieną, bet ir sutemus. Nors Helovinas ir nėra lietuviška šventė, bet mūsų kaime ji jau tampa tradicine ir vaikų labai laukiama. Džiugu, kad šiemet šventėje dalyvavo ir suaugusieji, ir ne tik kaip pasyvūs žiūrovai, bet aktyvūs programos dalyviai.

Bibliotekininkė Saulė

Dalyviai

Verified by MonsterInsights