Smagiai užbaigti Bibliotekų metai

Molėtų viešoji biblioteka, užbaigdama 2016-uosius – Bibliotekų metus, konferencijų salėje surengė, anot direktorės Virginijos Raišienės, improvizuotą konferenciją. Smagu, kad biblioteka ištesėjo pažadą ir metų pabaigoje įstengė užbaigti Kazio Umbraso 100-ųjų metinių proga pristatytą dailininko Vido Stepanavičiaus sukurtą rašytojo biustą pastatyti ant postamento. Tad, baigėsi ne tik Bibliotekų, bet ir šio kraštiečio jubiliejiniai metai, o jų pabaigai labai tiko ir Inturkės bibliotekininkės Onutės Cesiulienės parengti vaidybiniai vaizdeliai pagal K. Umbraso knygą „Kairionys”, kuriuos išpildyti padėjo bendruomenės nariai.

Bibliotekos direktorė V. Raišienė

Kadangi pirmiausia iš direktorės V. Raišienės lūpų nuskambėjo žodžiai, jog biblioteka yra bendradarbystės, bendravimo erdvė bei bendruomenės traukos centras, tai visa konferencija ir sukosi tarp šių reikšmių, apibendrindama tiek Bibliotekų, tiek ir Bendruomenių metus. Rajono meras Stasys Žvinys sakė, jog daug galįs kalbėti apie bibliotekas, o direktorė jam paantrino, jog per šiuos metus meras bene daugiausia susitikimų turėjęs su rajono bendruomenėmis, kurie vyko bibliotekose… Ir iš tiesų rajono meras gana įvairiapusiškai apžvelgė bibliotekų veiklas ir jų reikšmę bendruomenėms, įvardindamas jas ir kultūros židiniu, prieinamu kiekvienam gyventojui. Taip pat dėkojo bibliotekoje dirbantiems žmonėms, nuo kurių darbo priklauso bendra bibliotekos sėkmė.

Konferenciją moderavusi V. Raišienė pasidžiaugė, jog pasaulis turbūt neturi analogo, kur valstybės prezidentas būtų Bibliotekų metų globėju arba inicijuotų Knygų Kalėdas, todėl ir Molėtų viešoji biblioteka visiems svečiams, bibliotekų ir bendruomenių atstovams, seniūnijų seniūnams turėjo po proginę knygą, sklidiną išmintimi ir šokolado skoniu…

O bibliotekos, pasitelkusios bendruomenes, arba bendruomenės, pasitelkusios bibliotekininkes, vienos už kitą įdomiau, išradingiau ir informatyviau stengėsi perteikti bendras veiklas: kas muzikos, dainos, kas rankdarbių, kas išraiškingo žodžio pagalba.

Renginyje dalyvavo ir rajono tarybos narys, atstovaujantis Valstiečių ir žaliųjų sąjungai bei R. Karbauskio ir A. Mamontovo labdaros ir paramos fondo „Švieskime vaikus” atstovė Živilė, padovanoję po 24 knygas kiekvienai mūsų rajono bibliotekai.

Greta tradicinių linkėjimų Naujųjų metų proga J. Kerpė vylėsi, jog raudonas gaidys – ateinančių metų simbolis, nesusipeš su žaliųjų paukščiu – gandru…

Molėtų viešosios bibliotekos Informacijos skyriaus vedėja bei Senjorų klubo pirmininkė, tądien šventusi ir savo jubiliejų, Auksuolė Nazarovienė, dėkojo bibliotekos bičiuliams – senjorams už jų nuolatinį dalyvavimą bibliotekos gyvenime ir padovanojo jų portretines nuotraukas, buvusias parodoje „Įrėmintos nuotaikos”. Už šio projekto įgyvendinimą A. Nazarovienė dėkojo ir jo rėmėjui, tuometiniam LR Seimo nariui Valentinui Stundžiui.

Konferencija baigėsi užtvirtinant bendrų metų sėkmę šampano taure ir viliantis naujų bendrystės projektų.

Jolanta Matkevičienė

Verified by MonsterInsights