Atvelykio šventė Bijutiškyje 2017

Balandžio 24 d. tradiciškai Bijutiškyje buvo švenčiama „Atvelykio” šventė, kurią organizavo kultūros vadybininkė ir bibliotekininkė. Šventėje dalyvavo ne tik vaikai, bet ir mamos bei tėčiai. Bibliotekoje visą savaitę vyko margučių paroda. Po šv.Velykų gausiai buvo sunešti įvairia technika išmarginti margučiai, kuriais kiekvienas atėjęs į biblioteką galėjo pasigrožėti.

Šiemet ir vėl dalyvavome „Naisių vasaros” skelbtame konkurse „Vaikų Velykėlės 2017″, kaip ir pernai, konkursui reikėjo pristatyti įspūdingą margutį. Jo aukštis 2m. o plotis 1m. Tad šventė prasidėjo nuo „margučio” milžino marginimo. Jį margino ne tik mažieji, bet noriai jiems talkino ir jų mamytės. Prireikė nemažai laiko ir kantrybės, kol margutis buvo išmargintas. Vyko margučių ridenimo varžybos. Už aktyvų dalyvavimą vaikai buvo apdovanoti Naisių vasaros teatro muzikinio spektaklio kompaktiniu disku „ Melagių pilis”.

O kokia vaikų šventė be vaišių ir saldumynų. Labai džiaugiamės, kad šį renginį jau tradiciškai remia ir saldžiuosius prizus mažiesiems dovanoja parduotuvės „Viskas Jūsų namams” įsikūrusios Bijutiškyje direktorius su žmona Valerij ir Oksana Mankevič.

Bibliotekininkė Saulė

Prie margučio

Verified by MonsterInsights