Dapkūniškių bibliotekoje – kūrybos popietė

Balandžio 24 – 30 d. – 17-oji Nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė. Šių metų tema – Tu esi biblioteka. Į šią temą pažvelkime mūsų skaitytojų akimis. Kokie žmonės pas mus ateina? Ko jie tikisi? Kuo domisi? Bibliotekos gali būti ir turi būti tokios, kokių reikia mūsų lankytojams. Šiandien biblioteka atlieka daug įvairių funkcijų, bet nieko nuostabaus, kaimas tuštėja, užsidaro mokyklos, kitos įstaigos, o biblioteka lieka vienintelis židinys, į kurį belieka kreiptis bendruomenei.

Dapkūniškių bibliotekoje vyko gražus renginys šiai savaitei paminėti. Tai kūrybos popietė „Pakeliaukime po Audreolės Pivorės ir Rimvydo Kalvelio nuostabų poezijos ir tapybos pasaulį”. Dalyvavo patys autoriai, o juos atlydėjo ir pristatė mokytoja Aldona Baranauskienė.

Audreolė Pivorė – tapytoja, poetė, fotografė. Jos trieiliai išplaukia tiesiog iš šią akimirką, šią dieną kilusių minčių. O tapybos paroda sužavėjo visus.

Rimvydas Kalvelis – aktorius, scenaristas, scenografas, režisierius, tapytojas, skaitovas, kūrėjas. Sunku viską ir aprašyti. Mūsų bibliotekoje Rimvydas Kalvelis papasakojo apie save, skaitė savo eiles, pristatė tapybos darbus.

Tu esi biblioteka. Tu gali ją keisti. Kurkime biblioteką kartu.

Bibliotekininkė Marija

Renginyje

Verified by MonsterInsights