Būkime atsakingi šeimininkai ir skaitytojai

Švaros mėnuo – ne tik balandis. Tokią išvadą galima padaryti, perskaičius elektronikos platintojų asociacijos (EPA) konkurso „Atsakingas skaitytojas” konkurso sąlygas ir atmintinę.

EPA

Molėtų viešoji biblioteka dalyvauja šiame konkurse ir kviečia visus rajono gyventojus pasinaudoti unikalia galimybe: apsišvarinti savo namus kiekvieną mėnesį ir pasakyti kaimynui, kad nedera išmesti elektroninių nebeveikiančių prietaisų į šiukšlyną ar miško pakelę, o ateiti į artimiausią biblioteką kaime arba mieste ir užsiregistruoti stambiosios elektroninės technikos atliekų išvežimo iš gyventojų namų registracijos lape ir, suderinus laiką, laukti namuose arba kieme… Kai tai padarysite – būsite ne tik apsišvarinę namus ir kiemus, bet ir uždirbsite papildomus kilogramus bibliotekai (ne bibliotekininkei), o ši, visai galimas dalykas, jūsų sąmoningumo atveju, surinkusi daugiau nei 700 kg sveriančios stambios elektronikos, galės įsigyti knygų už 500 Eur. Tad, jei jūsų namuose yra senų šaldytuvų ir šaldiklių, skalbimo mašinų, drabužių džiovyklų, indaplovių, kaitlenčių, orkaičių, viryklių, kondicionierių, ventiliatorių, gartraukių, šildytuvų, mikrobangų krosnelių, dulkių siurblių – informuokite bibliotekininkę. Ji padės jums užsiregistruoti ir atsikratyti nenaudojamais prietaisais be jokio vargo. Taip pat kiekviena biblioteka gali priimti senus ir nenaudojamus mobiliuosius telefonus ir jų priedus, plaukų kirpimo, džiovinimo, skutimosi prietaisus, elektroninių detalių turinčius žaislus, televizorius, lygintuvus, elektrinius virdulius, vaizdo ir garso grotuvus, elektrinius dantų šepetėlius ir kompiuterius….

Bibliotekos lankytojai ir skaitytojai jau žino, kad Informacijos skyriuje yra speciali elektronikos atliekų dėžutė, į kurią galima dėti senas baterijas. Kaip teigia EPA, šia baterijų surinkimo dėžute, bus galima pasinaudoti ir konkursui „Atsakingas skaitytojas” pasibaigus.

Aušrė Vengrytė

Verified by MonsterInsights