Kviečiame į rašytojų rezidenciją Molėtų krašte

Kūryba. Ramybė. Įkvėpimas. Tai tik keli žodžiai, kurie puikiai apibūdina rašytojų rezidencijų programą „Parašyta Molėtų krašte“ (angl. Writing@Moletai), kuri šiais metais vyks jau ketvirtąjį kartą.

 

Ar norėtumėte leistis į kūrybines atostogas gamtos ir ežerų apsuptyje, atveriant duris kūrybai, leidžiant mintims tekėti sraunia, vasariškai vėsia Siesarties upe, tyrinėti miškus, stebėti tyvuliuojančius Molėtų krašto ežerus? Čia rytas prasidės su švelniais, pro langus besiskverbiančiais saulės spinduliais, žydra padange ir paukščių čiulbėjimu. Ne paslaptis, kad aplinkos pakeitimas, būvimas bendraminčių apsuptyje, unikali ir įkvepianti Molėtų krašto gamta – tai kūrybos katalizatoriai, kurie neabejotinai praturtins kiekvieno kūrėjo patirtį.

  • Rašytojų rezidencijų programa suteikia galimybę savaitę plėtoti būtent tą knygą ar kūrybinį projektą, kuris Jums dabar aktualiausias. Rezidencijos metu galėsite rinkti medžiagą, į ją gilintis, rašyti, perrašyti ar pradėti kurti iš naujo. Nesvarbu, kurioje kūrybinėje stadijoje esate –  ši rezidencija suteiks jums erdvę tobulėti ir galbūt jūsų kūrybą netgi nukreips nauja kryptimi.
  • Dalyvavimas rezidencijų programoje nemokamas – Jūsų nakvynę apmokame mes. Svarbu: programa nepadengia kelionės išlaidų.
  • Kurti Molėtų krašte kviečiame birželio 3-9 arba rugpjūčio 19-25 dienomis.
  • Gyvensite atskirame kambaryje, kuriame bus visi reikalingi baldai ir svarbiausia buitinė įranga. Galite atsivežti knygų ir visko, ko reikia kūrybai. Jei kiltų kokių nors nepatogumų, juos išspręsime kartu.
  • Jeigu esate literatas, šiuo metu gyvenantis Molėtų krašte, suteikti gyvenamosios vietos Jums negalėsime, bet būsime laimingi, jeigu dalyvausite susitikimuose ir kituose programos renginiuose – vienas iš jos tikslų yra praturtinti mūsų bendruomenės literatūrinį gyvenimą, sudaryti aplinką, kurioje galėtų megztis naujos pažintys ir augti nauji kūrybiniai sumanymai.
  • Paraiškoje prašome pristatyti planuojamą knygą ar kūrinį (iki 500 žodžių), taip pat, jei yra galimybė, pridėti jos planą arba ištrauką (iki 3 psl.). Paminėkite, kuriame kūrybiniame etape dabar esate ir ką norėtumėte nuveikti reziduodami Molėtų krašte.
  • Būsime dėkingi, jei prie paraiškos pridėsite nuorodas į pasirinktus publikuotus savo tekstus. Jei dar nesate nieko publikavę, atsiųskite du geriausius savo tekstus (gali būti ir audiovizualiniai darbai). Paminėkite apdovanojimus ir nominacijas.
  • Rezidencijų programa atvira tiek pradedantiems, tiek brandiems autoriams. Atrankos kriterijai – kūrėjo potencialas (įvertinama jau publikuota kūryba, pradedančiųjų, dar nepublikuotų autorių – atsiųsti tekstai), konkretaus rezidencijos metu planuojamo vykdyti kūrybinio-literatūrinio projekto aktualumas, autoriaus motyvacija, atsižvelgiama į žanrų ir autorių įvairovę.

Nuotraukų autorius Gintaras Stalauskas.

  • Ko norėtume iš Jūsų? Kad rašytumėte ir kad būtumėte. Tikime, kad menininko buvimas bendruomenėje yra vertingas. Prašysime, kad rezidavimo metu du kartus susitiktumėte su mūsų skaitytojais. Tai galės būti pokalbis, skaitymai, Jūsų sumanymų pristatymas, kūrybinė pamoka – kartu rasime Jums priimtiną susitikimo formą. Taip pat norėtume, kad baigiantis rezidavimui su mumis pasidalintumėte savo kūriniu, kurį galėtume publikuoti savo bibliotekos interneto svetainėje. Tai galėtų būti Jūsų rašomos knygos ištrauka ar įžvalgos Jums aktualiomis temomis, parašytos Molėtų krašte.
  • Reziduodami mėgausitės kūrybine autonomija, bet visada palaikysime ryšį ir stengsimės pasirūpinti, kad nieko netrūktų. Ekskursijų nuorodos, kraštotyrinė informacija, praktiniai patarimai ką pamatyti, kur pavalgyti, buitinių problemų sprendimas – mūsų rūpestis. Jei paskaitysite mums, ką rašote – pasakysime, ką manome.

Paraiškų lauksime iki gegužės 10 d. el. paštu biblioteka@moletai.rvb.lt

Projektą „Rašytojų rezidencijų programa „Parašyta Molėtų krašte“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Partneriai: Molėtų turizmo ir verslo informacijos centras, Molėtų rajono savivaldybė, Lietuvos etnokosmologijos muziejus, Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Utenos A ir M. Miškinių viešoji biblioteka.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights