Atbudusį pavasarį pasitikome kartu su gamtininku Mariumi Čepuliu

Už bibliotekos langų – tikras pavasaris, o gal net vasara. Balandžio 9 d. pilnoje besišypsančių veidų bibliotekos salėje vyko šiltas, pavasariškas susitikimas su gamtininku, fotografu, ornitologu Mariumi Čepuliu.

Džiugu, kad gamtininkas subūrė ir mažus, ir didelius, kurie su dideliu smalsumu klausėsi istorijų iš naujausios, neseniai pasirodžiusios knygos ,,Metai: gamtos fotografo dienoraštis“. Knygoje M. Čepulis surinko pačias įspūdingiausias, per septynerius metus užfiksuotas, fotografijas, o kiekvieną nuotrauką seka kadro užfiksavimo istorija. Susirinkę turėjo progą išvysti ne tik įspūdingas nuotraukas, bet ir filmuotas medžiagas, kuriose užfiksuota lūšis, narai, stirnos, vilkai, gervės…

Daug laiko gamtoje praleidžiantis gamtininkas M. Čepulis pasidalino istorijomis susidūrus su šernais, jo daugelį metų bandytą užfiksuoti lūšimi, apie erelio švelnų ,,masažą“, pasidalino įdomiais faktais apie mus supančią gamtą, gyvūnus. Ar žinojote, kad pavasaris prasideda sausio 25 d.? O pirmasis pavasario pranašas – didžioji zylė, kurią išgirstame per pirmus atlydžius. Paukščiai reaguoja ne į šilumą, ne į saulę, o į dienos ilgumą – diena pailgėja per gaidžio žingsnį – paukščiams pavasaris prasidėjo. Išgirdome tiek įdomių istorijų apie gamtoje vykstančius procesus, gyvūnus ir gamtininko nuotykius, kad tikrai pasikrovėme geros nuotaikos ir žinių bagažą.

Dėkojame M. Čepuliui už nuotaikingą, labai įdomų ir praturtinantį vakarą, autografus ir nuotraukas savo gerbėjams.

Molėtų viešosios bibliotekos informacija

Verified by MonsterInsights