Virtuali filosofijos skaitykla. Prof. dr. Linos Vidauskytės paskaita „Kalba: saugumas ir susvetimėjimas“

Šį kartą Virtuali filosofijos skaitykla kviečia į viešą filosofė Linos Vidauskytės (Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija) paskaitą „Kalba: saugumas ir susvetimėjimas“.

Yra įprasta mūsų visų buvimą pasaulyje nusakyti kaip buvimą kalboje. Neįmanoma išeiti anapus kalbos. Pasakyti, kad kalba yra vien komunikacijos įrankis – tai nepasakyti nieko. Kalba tampa savotiška terpe, kurioje kuria tiek filosofai, tiek rašytojai bei poetai. Vis tik gilinimasis į kalbos prigimtį nėra dažnas dalykas. Tiek filosofai, tiek rašytojai bei poetai savo santykį su kalba ėmė bent kiek intensyviau reflektuoti palyginti neseniai. Krenta į akis, kad filosofijoje ir poetinėje kūryboje ši refleksija įgyja kiek skirtingą pobūdį. Paskaitoje remiantis filosofo Ludwigo Wittgensteino, rašytojo, Nobelio premijos laureato Peterio Handkes ir daugelio kitų pamąstymais, bus siekiama išryškinti savotiškus kalbos paradoksus. Tokius kaip kalbos steigiami saugumas ir susvetimėjimas.

Paskaita vyks balandžio 22 d. 18 val., Zoom platformoje. Registracija į šią paskaitą nereikalinga. Norinčius dalyvauti kituose tekstų aptarimuose ir kiekvieną savaitę gauti prisijungimo nuorodą bei savaitės tekstą, kviečiame registruotis el. paštu skaityklamoletai@gmail.com.

Prisijungimas prie balandžio 22 d. 18 val. paskaitos: https://us06web.zoom.us/j/85237182328?pwd=cpdMOH1GJBIS523rPZZ6lYembyRjnb.1

Meeting ID: 852 3718 2328

Passcode: 543189

Kviečiame visus susidomėjusius prisijungti prie Virtualios filosofijos skaityklos, kuri yra nemokama, neabejotinai praturtinanti, skatinanti pamąstyti apie įvairius dalykus, procesus ir kasdienius reiškinius kitu kampu bei draugiška visiems: prisijungus galima įsitraukti į bendrą diskusiją arba tiesiog klausytis diskutuojančių.

Projektą „Virtuali filosofijos skaitykla“ finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Partneriai: Panevėžio apskrities G. Petkevičaitės-Bitės viešoji biblioteka, Ignalinos rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Zarasų viešoji biblioteka, Molėtų rajono savivaldybė.

Verified by MonsterInsights