Laužikienė Anželika „Nuo zacirkos iki lydekos. Tradiciniai Molėtų krašto patiekalai“

Į šią knygą sudėta beveik 200 tradicinių Molėtų krašto patiekalų receptų, surinktų iš senųjų gaspadinių pasakojimų, etnografinės medžiagos. Iš jos taip pat sužinosite, kokius patiekalus mėgo žymūs šio krašto žmonės, rasite jų giminaičių ar draugų atsiminimų, fotografijų ir net laiškų.

Skaitydami knygą galėsite susipažinti ne tik su tradiciniu lietuvišku gastronominiu paveldu, bet ir su žydų bei Molėtų rajone nuo seno gyvenančių sentikių bendruomenės virtuvės patiekalais. Dauguma receptų beveik pamiršti ir niekur iki šiol neskelbti. 

Knyga padės atsakyti į klausimą, ką Molėtų krašto virtuvė turi savito, įdomaus ir unikalaus, o galbūt ir surasti kelis patiekalus, kurie būdingi tik šiam kraštui ir galėtų tapti jo išskirtinumu.

Verified by MonsterInsights